Klassinen bebe-leivos taipuu sekä piirakaksi että pienemmiksi leivoksiksi Leivontanurkan Arja Elinan reseptillä.
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa(400 g) tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g) tai Murotaikinaa (400 g)
Täyte
- 3 dl punaherukoita
- 2 dl vadelmia
- ---
- 1½ dl kermaa
- ½ dl sokeria
- 1 rkl maissi- tai perunajauhoja
- 2 keltuaista
- 75 g voita
- 2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
- 4 dl mansikkatomusokeria
- ½ dl sitruunamehua
- nonparelleja
Valmistusohje
Sulata pakastetaikina ja painele pienien pyöreiden leivosvuokien tai isoon piirakkavuokaan, pohjille ja reunoille. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min kauniin väriseksi.
Survoa punaherukoita hieman ja levitä survos pikkupiiraiden tai ison piirakan pohjalle, jaa päälle vadelmat.
Mittaa täytettä varten kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä. Lisää voi ja vaniljasokeri kiisseliin. Sekoita hyvin. Siirrä seos jäähtymään lasikulhoon jääkaappiin. Vatkaa jäähtynyt kiisseli vaahdoksi. Jaa seos marjojen päälle pikkupiiraisiin tai levitä isoon piirakkaan, tasoita pinta.
Sekoita kuorrutuksen tomusokeri ja sitruunamehu keskenään. Kaada paksuseos tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneiden leivosten tai piirakan päälle (paksuus sellainen että leviää itsestään juuri ja juuri). Koristele nonparelleilla, kun pinta on hieman hyytynyt.
Vinkki: voit korvata vaniljakreemin vaniljarahkan (2 dl) ja vaahdotetun vanhanajan vaniljakastikkeen (1 dl) seoksella, pääset helpommalla ja tulos on vähemmän rasvainen.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa