- Vuoraa noin 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma jauhoihin ja kääntele jauhoseos voivaahtoon. Painele pohja esivalmisteltuun vuokaan, käytä tarvittaessa pieni määrä jauhoa apuna, ettei taikina tartu sormiin.
- Mittaa vaniljakreemijauhe, vanilja ja maito kulhoon. Vatkaa noin minuutti ja kaada taikina pohjan päälle.
- Sekoita mustikat ja perunajauho ja ripottele mustikat vaniljakreemin päälle.
- Nosta piirakka airfryeriin ja paista 160 ℃:ssa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys (keskustaan tulee hieman vielä tutista). Jäähdytä kylmäksi, jotta piirakan rakenne asettuu.
Vinkki! Voit myös paistaa piirakan uunissa, 175 ℃:ssa noin 40 minuutin ajan.
Uunissa paistaessa piirakan voi tehdä myös suurempaan piirakkavuokaan, jolloin siitä tulee hieman matalampi.
Resepti: Liisa Westerberg/ Dr. Oetker