Mustikkapiirakka airfryerissa
Mustikkapiirakan voi valmistaa myös airfryerissa! Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajana tunnetun Liisa Westerbergin ohje on helppo. Liisa valmisti mustikkapiirakan Huomenta Suomessa.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h
- Annosmäärä: 12 annosta
Pohja
- 75 g pehmeää voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,75 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeris
- 1 tl kardemummaa
Täyte
- 1 pss paistonkestävää vaniljakreemiä
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 dl kevytmaitoa
- 200 g mustikoita
- 1 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
- Vuoraa noin 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma jauhoihin ja kääntele jauhoseos voivaahtoon. Painele pohja esivalmisteltuun vuokaan, käytä tarvittaessa pieni määrä jauhoa apuna, ettei taikina tartu sormiin.
- Mittaa vaniljakreemijauhe, vanilja ja maito kulhoon. Vatkaa noin minuutti ja kaada taikina pohjan päälle.
- Sekoita mustikat ja perunajauho ja ripottele mustikat vaniljakreemin päälle.
- Nosta piirakka airfryeriin ja paista 160 ℃:ssa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys (keskustaan tulee hieman vielä tutista). Jäähdytä kylmäksi, jotta piirakan rakenne asettuu.
Vinkki! Voit myös paistaa piirakan uunissa, 175 ℃:ssa noin 40 minuutin ajan.
Uunissa paistaessa piirakan voi tehdä myös suurempaan piirakkavuokaan, jolloin siitä tulee hieman matalampi.
Resepti: Liisa Westerberg/ Dr. Oetker
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta