Kana Caprese -pizza grillissä
Herkullinen pizza valmistuu grillissä Risto Mikkolan reseptillä.
Pizzapohja
- 15 g tuorehiivaa
- 750 g vehnäjauhoja
- 15 g suolaa
- 0,5 l kädenlämpöistä vettä
- 15 g sokeria
- 0,5 dl oliiviöljyä
Minuuttipihvit
- 1 pkt (350g) Kariniemen kananpojan minuuttipihvi maustamaton
- suolaa, pippuria
Pizzatäyte
- Valio Emmental (punaleima) juustoraastetta
- 2 pkt Buffalo mozzarella -juustoa
- 1pkt kirsikkatomaatteja puolikkaina
- 1 pnt Järvikylän basilikaa, revittynä
Valmistusohje
Grillaa pihvejä kaksi minuuttia molemmin puolin. Mausta pippurilla ja suolalla. Suikaloi kypsät minuuttipihvit.
Sekoita kaikki pohjan aineet ja vaivaa (yleiskoneessa n. 10 minuuttia). Kohota kylmässä mieluiten yön yli. Paloittele taikina 100 g paloiksi ja kauli ne 1-2 mm paksuiksi pizzapohjiksi. Aseta kaulittu pizzapohja grilliritilän päälle ja grillaa noin 30 sekuntia. Poista pizzapohja grillistä. Käännä pizzan grillattu puoli ylöspäin ja täytä kirsikkatomaateilla tai tomaattikastikkeella ja juustolla. Grillaa pizzaa epäsuorassa lämmössä kannen alla 2 – 3 min. Laita pizzan päälle tuoretta mozzarellaa, suikaloituja minuuttipihvin paloja ja basilikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi