Pizzasämpylät

Näppärät pizzasämpylät ovat kuin luotuja helpoiksi välipaloiksi tai pikkusuolaiseksi tarjottavaksi.

Ainekset

  • 1 hiiva
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vettä
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 4 rkl extra virgine oliiviöljyä
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 8-10 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl juustoraastetta
  • 100 g palvikinkkua

Valmistusohje

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää tomaattimurska, oliiviöljy ja oregano. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja lisää nesteeseen.

Vaivaa vehnäjauhot mukaan ja jätä taikina nousemaan pyyhkeen alla. Kun se on noussut hyvin, leikkaa taikinasta tasakokoisia paloja ja leivo ne ohuiksi kiekoiksi, kuin pieniksi pizzapohjiksi.

Levitä juustoraastetta ja suikaloitua kinkkua pohjille ja taittele ne nyyteiksi. Käännä nyytit pellille nousemaan ja peitä jälleen pyyhkeellä. Sivele pinta vielä kevyesti öljyllä ja paista sämpylät kypsiksi 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!