KAKKUPOHJA: Keitä taateleita soseeksi n. 10 min. Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja anna sulaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri kevyesti. Yhdistä kuivat aineet. Lisää sokerimunavaahtoon suklaa-taatelisose, öljy, kermaviili ja kuivat aineet. Kääntele joukkoon hasselpähkinärouhe. Jaa taikina kahteen hyvin voideltuun Ø 20 cm irtopohjavuokaan ja paista 180 asteessa 25–30 min. Varo paistamasta pohjia liikaa. Ne saavat jäädä tahmean kypsiksi.
SUKLAAMOUSSE: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Lisää tuorejuusto ja kaakaojauhe suklaan joukkoon. Kuumenna likööri ja sulata joukkoon puristellut liivatelehdet. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana suklaaseoksen joukkoon. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä suklaaseos ja vaahdotettu kerma.
APRIKOOSIHILLO: Pilko aprikoosit pieneksi ja siirrä kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen 7–10 min. Mausta limen mehulla. Kaavi passionhedelmien sisus joukkoon.
SUKLAAGANACHE: Lämmitä kerma ja glukoosisiirappi. Sulata suklaa kuuman kerman joukkoon. Lisää suola. Anna jäähtyä ja paksuuntua ennen kuin kaadat sen kakun pinnalle.
KAKUN KOKOAMINEN: Kokoa kakku tarjoiluastialle reunakalvon sisälle. Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan ja kostuta alin kerros. Levitä päälle aprikoosihilloa ja pursota hillon päälle suklaamoussea pyöreällä tyllalla. Nosta toinen kakkupohja päälle. Kostuta ja täytä. Tee sama kolmannelle kakkupohjalle. Ylempi kakkupohja kannattaa asettaa pohjapuoli ylöspäin, jolloin saat siistin pinnan.
KORISTELU JA VIIMEISTELY: Pilko aprikoosit ja pähkinät pieneksi. Temperoi suklaa. Sivele suklaata erikokoisiin puolipallomuotteihin: Ø 6 cm, Ø 5 cm, Ø 4 cm ja Ø 2,8 cm. Käännä muotti ylösalaisin ja valuta ylimääräinen suklaa pois. Varmista, että suklaata on tasaisesti kaikkialla muotissa. Lisää vielä tyhjien Ø 2,8 cm puolipallomuottien pohjalle pähkinärouhetta ja aprikoosin paloja. Kaada suklaata muotin yläreunaan saakka. Vedä spaattelilla ylimääräinen suklaa pois muottien pinnasta ja laita jääkaappiin kovettumaan. Irrota varovasti. Lämmitä tyhjä kattila liedellä. Sulata siinä puolipallojen reunat yksitellen ja liitä yhteen. Liitä pähkinöitä ja aprikoosia sisältävä puolipallo pelkän puolipallokuoren kanssa yhteen. Asettele pallot kakun päälle ja osa reunalle. Aloita isoimmista palloista. Käytä apuna sulaa suklaata ja suklaan jäähdytyssuihketta. Lisää lopuksi ananaskirsikat.
VINKKI: Jos tarjoat kakkua lapsille, voit kostuttaa pohjat esim. kauramaidolla ja vaniljasokerilla.