Koko Suomi leipoo: Pläjäys lapsuutta – kinuski-kauramuffinssi
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.
Muffinssi
- Kakkuvehnäjauho 150 g
- Sokeri 370 g
- Kaakaojauhe 60 g
- Ruokasooda 1 tl
- Suola ½ tl
- Tummasuklaa 150 g
- Kylmää kahvia 240 g
- Piimä 240 g
- Rypsiöljy 210 g
- Kananmuna 3 kpl
Kauralastu
- Kaurahiutale 1 dl
- Sokeri ½ dl
- Vaniljasokeri ¼ tl
- Vehnäjauho ½ rkl
- Leivinjauhe ½ tl
- Voi 30 g
- Kananmuna ½ kpl
- vuokaspray
Kinuskitäyte
- Sokeri 180 g
- Vesi 75 ml
- Kuohukerma 180 g
- Vaniljauute ½ tl
Marjavoikreemi
- Tuore mansikka 1 ¼ dl
- Tuore vadelma 1 ¼ dl
- Sokeri 1 rkl
- Voi (suolaton) 230 g
- Tomusokeri 7 dl
- Vaniljauute 1 tl
Valmistusohje
KUORRUTE (MARJAVOIKREEMI): Soseuta marjat sauvasekoittimella ja siivilöi. Keitä marjoja sokerin kanssa hetki, kunnes paksunee. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa marjat, voi ja 2,5 dl tomusokeria vaahdoksi. Lisää vanilja ja tomusokeria ja vatkaa, kunnes koostumus on oikea.
MUFFINSSI: Sekoita jauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, suola ja suklaarouhe keskenään. Sekoita sitten loput ainekset keskenään. Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa 12 muffinivuokaan, jotka ovat muffinipellillä. Paista 170 astetta noin 15 min.
KINUSKI: Kaada sokeri ja vesi kattilaan, sekoittamatta. Keitä, kunnes sokeri on liuennut ja väri on kuparin värinen. Sekoita vanilja kerman joukkoon ja sen jälkeen kerma sokerin joukkoon. Jäähdytä.
KAURALASTU: Sekoita kuivat aineet. Lisää sula voi. Sekoita viimeisenä joukkoon kananmuna. Jaa taikina pellille. Paista 200 astetta noin 7 min. Kun muffinit ovat paistuneet, ota ne pois pelliltä ja öljyä muffinipellin kolot vuokaspraylla. Laita koloihin kauralastut, jotka ovat vielä pehmeitä. Laita jääkaappiin kovettumaan.
KUPPIKAKUN KOKOAMINEN: Täytä muffinssit tekemällä reikä muffiniin ja laittamalla sinne kinuskia. Laita muffinit kauralastu kuppeihin. Leikkaa tai muotoile muffineja tarvittaessa. Kuorruta muffinit pursottamalla marjavoikreemiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka