Koko Suomi leipoo: Kookoksiset Tonavan aallot, Tanja
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leipurit pääsivät tekemään hybridileivonnaisen saksalaisista herkuista.
- Kokonaisvalmistusaika: 2h 40min
Kakkutaikina
- 1 prk (680/350g) Hapankirsikoita, kivettömät
- 250 g Voita
- 200 g Sokeria
- 5 kpl Kananmunaa
- 350 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 3 tl Leivinjauhetta
- 3 tl Vaniljasokeria
- 2 ¼ rkl Kaakaojauhetta
- 6 rkl Kookoshiutaleita
- 1 rkl Kevytmaitoa
Vaniljakastike
- 2 ¼ dl Täysmaitoa
- 1 ½ kpl Kananmunan keltuainen
- 1 ½ rkl Maissitärkkelystä
- 30 g Sokeria
- 2 tl Vaniljasokeria
- ½ rkl Voita
Kookosmarengit
- 1 kpl Kananmunan valkuaista
- 50 g Erikoishienoa sokeria
- ripaus suolaa
- 40 g Kookoshiutaleita
- Rypsiöljyä leivinpaperin voiteluun
Vaniljakreemi
- n. 2 ½ dl Vaniljakastike (itse tehty, ohje ylempänä)
- 100 g Voita
- ¾ dl Tomusokeri
Suklaakuorrutus
- 100 g Tumma suklaata
- 1 rkl Rypsiöljyä
Koristelu
- n. 250 g Kirsikka (tuore)
Valmistusohje
TAIKINA: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja leivinpaperoi irtopohjavuoka (ø 24 cm). Valuta kirsikat. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää vähitellen sokeri joukkoon. Vaahdota, kunnes sokeri on liuennut ja vaahto on tasaista. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina kahteen kulhoon ja lisää toiseen kulhoon kookoshiutaleet, kaada vuokaan. Lisää toiseen puoleen taikinasta kaakaojauhe ja maito, laita tumma taikina vaalean päälle vuokaan. Painele hapankirsikat kevyesti tummaan taikinaan. Paista uunissa 20-25 min. Ota kypsä kakku pois vuoasta ja jäähdytä.
VANILIJAKASTIKE: Vatkaa keltuaiset ja sokerit hyvin sekaisin kulhossa. Lisää maissitärkkelys ja vatkaa hyvin sekaisin. Kuumenna maitoa kattilassa, älä kiehauta vaan odota siihen asti, että maito alkaa höyrytä, ota pois liedeltä ja kaada vajaa dl keltuais-seokseen. Vatkaa hyvin käsivispilällä ja jatka maidon lisäämistä osissa, vatkaten aina välillä kunnes kaikki maito on lisätty. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen pohjaa myöden puulastalla. Kun koostumus alkaa muuttua, sekoita nopeammin, kunnes sakenee ja alkaa pulpahtaa. Ota pois liedeltä ja lisää voi. Jäähdytä.
VANILJAKREEMI: Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaniljakastike voivaahdon joukkoon lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten.
SUKLAAKUORRUTUS: Sulata suklaa mikrossa ja sekoita öljy joukkoon
KOOKOSMARENGIT: Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen ja laita pellille leivinpaperi ja voitele leivinpaperi öljyllä. Hienonna kookoshiutaleet tehosekoittimella hienommaksi. Vatkaa kananmunan valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan koko ajan täydellä teholla vatkaten, kunnes marenkimassa on kiinteää. Kääntele kookoshiutaleet varovasti marenkiin. Pursota pellille kekoja ja paista uunissa n. 20-25 min kunnes ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ennen pelliltä irrotusta.
KOKOAMINEN JA KORISTELU: Kokoa kakku tarjoilulautaselle. Lisää vaniljakreemi jäähtyneen kakun päälle. Lisää sitten suklaakuorrutus. Laita suklaakuorrutuksen päälle (ennen kuin ehtii jähmettyä) kookosmarengin palasia sekä tuoreita kirsikoita koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa