1. Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan kuutioitu voi. Lisää viimeiseksi kylmä vesi nopeasti joukkoon, älä vaivaa.
2. Painele tai kauli taikina 12 pieneen tartalettivuokaan/ muffinssivuokiin tasaisesti ja laita vuoat jääkaappiin täytteen teon ajaksi jähmettymään. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
3. Kuori raparperit tarvittaessa ja paloittele pieniksi. Laita raparperin palat, vesi, vaniljansiemenet ja sokeri kattilaan ja keitä seosta koko ajan hämmentäen n. 5 minuuttia tai kunnes raparperit on pehmeitä.
4. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Lisää loput raparperikurdin ainekset kädenlämpöiseen raparperiseokseen ja sekoita vispilällä hyvin ja kuumenna sekoittaen kunnes kiehahtaa ja ota sitten kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.
5. Pilko raparperin varsi noin ½cm paloiksi ja kandeeraa ne sokerissa paistinpannulla.
6. Pistele jäähtyneisiin pohjiin haarukalla reikiä ja laita pohjien päälle leivinpaperin palat ja palojen päälle kuivia herneitä painoksi. Paista 200 asteisessa uunissa n.10min ja ota pohjat pois uunista. Poista kuivat herneet ja leivinpaperit pohjien päältä, laita jokaiseen vuokaan 3-4 palaa kandeerattua raparperin palaa ja jaa jäähtynyt raparpericurdi tasaisesti vuokiin. Paista vielä n.10min. Irrota varovasti piirakat vuoista.
7. Laita italialaiseen marenkiin tulevat valkuaiset yleisekoneeseen vatkautumaan teräskulhoon. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja anna sokerisiirapin kiehua sekoittamatta 118 asteiseksi ja kaada ohuena viivana valkuaisvaahdon sekaan sekoittamista suurella teholla koko ajan jatkaen (älä säikähdä jos massa ”lässähtää” hetkeksi). Vatkaa marenkia, kunnes massa on huoneenlämpöistä.
8. Laita marenkimassa pursotuspussiin ja pursota paistuneiden raparperitartalettien päälle tähtityllalla marenkihuiput ja paista 200 asteisessa uunissa hetki, jotta marenkihuiput saa hieman väriä.
Tarjoile kauniissa tarjoiluastiassa.