1. Aloita taikina sekoittamalla pehmeä voi muiden aineiden kanssa. Laita taikina kelmuun ja aseta jääkaappiin odottamaan.
2. Yhdistä hillokeen puolukat, kuusenkerkät, 2tl tomusokeria, 1tl vettä ja vaniljasokeri. Soseuta seos. Lisää tarvittaessa hieman tomusokeria jos seos on liian hapanta. Jos seos ei soseudu kunnolla, lisää hieman vettä.
3. Siivuta mansikat ja rouhi kuusenkerkät.
4. Voitele vuokaspraylla minimuffinssivuoan kolot.
5. Ota jäähtynyt taikina ulos kelmusta ja kauli jauhojen avulla ohuemmaksi. Ota ympyrämuotilla sopivan kokoisia taikinapaloja ja painele ne muffinssivuoan koloihin. Paista pohjia 175 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes reunat ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Anna pohjien jäähtyä hetken ja käännä pohja ulos vuoasta. Laita pohjat jäähtymään ritilän päälle.
6. Mittaa valkuainen ja sokeri kuumennusta kestävään pyöreäpohjaiseen lasi tai metallikulhoon. Kiehauta kattilassa pieni määrä vettä, anna porista liedellä. Aseta kulho kattilan päälle. Vesi ei saa osua kulhon pohjaan. Vatkaa aineita voimakkaasti 7-10 min, kunnes massa on noin 60 asteista. Marengin tulisi olla kiiltävää ja paksua. Vatkaa marenkia vielä noin minuutti kylmässä vesihauteessa, jotta se jäähtyisi. Laita marenki pursotuspussiin, jossa on kiinni haluamasi tylla.
7. Laita jokaiseen pohjaan ensin hieman hilloketta, pilkottuja kuusenkerkkiä ja sitten mansikan siivuja. Pursota marenki pohjan päälle niin että marjat peittyvät. Paahda marengin pinta joko tohottimella tai uunin grillivastuksella. Jos paahdat marengin uunissa ole erittäin tarkka, ettei leivoksen pinta pala. Koristele leivokset kuusenkerkillä.