Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

Eps.6.Villiyrtit.KRISTA
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Kristan makeat leivonnaiset.

Ainekset

  • Tarvikkeet: minimuffinsipelti, leivonta-alusta/leivinpaperia, kaulin, ympyrämuotti tai lasi jolla saa leikattua sopivan kokoisia taikina paloja leivospohjiksi muffinssivuoan koloihin, pursotinpussi ja tylla, tohotin, sauvasekoitin tai blenderi, sähkövatkain, kattila ja metallikulho vesihaudetta varten, lämpömittari.

TAIKINA

  • 100g voita
  • 0,75 dl sokeria
  • ½ kananmuna
  • 2 1/4dl vehnäjauhoja
  • ½ sitruunankuori

LISÄKSI

  • vuokaspray

HILLOKE

  • 60g puolukoita
  • 15-20g kuusenkerkkiä
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2-3tl tomusokeria
  • 1-2tl vettä
  • kuusenkerkkiä
  • 8-10 tuoretta mansikkaa

MARENKI

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 ¼ dl siro sokeria

KORISTEET

  • kuusenkerkkiä

Valmistusohje

1. Aloita taikina sekoittamalla pehmeä voi muiden aineiden kanssa. Laita taikina kelmuun ja aseta jääkaappiin odottamaan.

 

2. Yhdistä hillokeen puolukat, kuusenkerkät, 2tl tomusokeria, 1tl vettä ja vaniljasokeri. Soseuta seos. Lisää tarvittaessa hieman tomusokeria jos seos on liian hapanta. Jos seos ei soseudu kunnolla, lisää hieman vettä.

 

3. Siivuta mansikat ja rouhi kuusenkerkät.

 

4. Voitele vuokaspraylla minimuffinssivuoan kolot.

 

5. Ota jäähtynyt taikina ulos kelmusta ja kauli jauhojen avulla ohuemmaksi. Ota ympyrämuotilla sopivan kokoisia taikinapaloja ja painele ne muffinssivuoan koloihin. Paista pohjia 175 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes reunat ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Anna pohjien jäähtyä hetken ja käännä pohja ulos vuoasta. Laita pohjat jäähtymään ritilän päälle.

 

6. Mittaa valkuainen ja sokeri kuumennusta kestävään pyöreäpohjaiseen lasi tai metallikulhoon. Kiehauta kattilassa pieni määrä vettä, anna porista liedellä. Aseta kulho kattilan päälle. Vesi ei saa osua kulhon pohjaan. Vatkaa aineita voimakkaasti 7-10 min, kunnes massa on noin 60 asteista. Marengin tulisi olla kiiltävää ja paksua. Vatkaa marenkia vielä noin minuutti kylmässä vesihauteessa, jotta se jäähtyisi. Laita marenki pursotuspussiin, jossa on kiinni haluamasi tylla.

 

7. Laita jokaiseen pohjaan ensin hieman hilloketta, pilkottuja kuusenkerkkiä ja sitten mansikan siivuja. Pursota marenki pohjan päälle niin että marjat peittyvät. Paahda marengin pinta joko tohottimella tai uunin grillivastuksella. Jos paahdat marengin uunissa ole erittäin tarkka, ettei leivoksen pinta pala. Koristele leivokset kuusenkerkillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!