PAAHDETUT VALKOSIPULIPORKKANAT: Lämmitä uuni kiertoilmalle 180 asteeseen. • Kuori porkkanat tarvittaessa (varhaisporkkanoita ei tarvitse) ja halkaise ne tarvittaessa n. 1 cm paksuisiksi. Säästä kuoret tai vaihtoehtoisesti kaksi pikkuporkkanaa sipsejä varten. Raasta valkosipulinkynnet. Sulata voi ja sekoita siihen valkosipuli ja suola. Laita porkkanat pellille leivinpaperin päälle ja sekoita maustevoi niihin. Kypsennä uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes porkkanat alkavat kypsyä, mutta ovat vielä napakoita.
KIRKASTETTU VOI: Sulata voi pienessä kattilassa matalalla lämmöllä sekoittamatta, kunnes voi on kokonaan sulanut ja kiinteä faasi erottuu nestemäisestä. Ota kattila pois liedeltä ja anna seistä 5 minuuttia. Kaada kirkas voi toiseen kattilaan, ja jätä hera alkuperäiseen kattilaan. Kirkas voi
käytetään porkkanasipsien friteeraukseen ja chimichurriin, ja hera ruskistettuun voihin.
CHIMICHURRI: Raasta valkosipuli. Hienonna porkkanannaatit paksuja varsia lukuun ottamatta teholeikkurissa. Sekoita joukkoon suola ja valkosipuli ja n. 60 g kirkastettua voita.
TAIKINA POHJAAN: Kuutioi voi ja laita se vehnäjauhon ja suolan kanssa yleiskoneen kulhoon. Sekoita lapavatkaimella, kunnes massa on murumaista. Lisää porkkanamehua sen verran, että massasta tulee yhtenäinen ja helposti käsiteltävä. Kauli taikina levyksi ja nosta kaulimen avulla pitkänmalliseen irtopohjavuokaan (vetoisuus 0,7 l). Painele taikina vuokaan, pistele pohja ja laita hetkeksi kylmään. Valmistele sillä aikaa porkkanat. Paina foliolla taikinan reunat tiiviisti vuoan reunoille. Esipaista foliot reunoilla n. 15 minuuttia samaan aikaan porkkanoiden kanssa. Levitä n. 2/3 chimichurrista pohjan päälle. Kun porkkanat ovat kypsiä, asettele ne chimichurrin päälle kauniisti. Laita porkkanoiden päälle folio, jotta ne eivät tummu liikaa paistossa. Paista kiertoilmalla 180 asteessa n. 15 minuuttia. Jäähdytä.
RUSKISTETTU VOI: Ota tyhjä kuumuutta kestävä astia valmiiksi esille. Ala kuumentamaan heraa kattilassa jatkuvasti sekoittaen. Kun hera alkaa vaahdota ja ruskistua, siirrä se tyhjään astiaan. Varo polttamasta. Vie hetkeksi jääkaappiin. Kun ruskistettu hera on jäähtynyt vähintään huoneenlämpöiseksi, yhdistä se voihin ja vaahdota kuohkeaksi. Jos voi ei vaahtoudu, vie se hetkeksi kylmään, ja vaahdota sitten uudelleen. Pursota vaahdotetusta voista koristepursotukset leivinpaperille. Jäädytä ja nosta jäähtyneen piiraan reunoille.
PORKKANASIPSIT: Kuivaa porkkanankuoret tai leikkaa varhaisporkkanoista ohuita siivuja ja kuivaa ne talouspaperilla. Kuumenna kirkastettu voi n. 180 asteeseen ja friteeraa porkkanankuoret siinä. Nosta valmiit porkkanasipsit talouspaperin päälle. Friteeraa tarvittaessa uudelleen, jos sipsit
jäivät nahkeaksi. Ripottele sipsien päälle suolaa ja nosta ne sitten ruskistetusta voista tehtyjen pursotusten päälle.
VIIMEISTELY: Levitä loppu chimichurri piiraan päälle. Voit tarvittaessa ohentaa chimichurria pienellä määrällä porkkanamehua.