Koko Suomi leipoo: Väärinymmärretyt pahikset, Tiia
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.
Keksitaikina
- 180 g Voita
- 1 dl Fariinisokeria
- 0,75 dl Hieno sokeria
- 1 kpl Kananmuna
- 4,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 0,5 tl Leivinjauhetta
- 1 tl Vaniljasokeria
Täyte
- 50 g Voita
- 50 g Tomusokeria
- 50 g Tuorejuustoa
- 100 g Valkosuklaata
Lisäksi
- 1 kpl Sitruuna
- 1 rkl Kookoshiutaleita
Pikeeri
- 2 kpl Kananmunan valkuaista
- 6 dl Tomusokeria
- 1 rkl Sitruunaa
Pikeerien maustamiseen
- n. 1 tl Lakritsijauhetta (Urtekram)
- n. 1rkl Kookoshiutale
Haisulien kuorrutus
- 100 g Tumma suklaa
Valmistusohje
KEKSITAIKINA: Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää mukaan kananmuna. Lisää jauhoseos ja sekoita loppuun.Laita jääkaappiin n. 15min.
KEKSIT: Uuni lämpiämään 180 °C. Kauli taikina n. 4 mm ohueksi. Leikkaa sabluunan avulla hahmot taikinasta. Tee jokaista muotoa tuplamäärä (pohja + päällinen) eli 8 kpl jokaista muotoa. Paista uunissa 180 °C, noin. 6–7 min / pelti. Jäähdytä keksejä jääkaapissa ennen pikeerin laittamista.
PIKEERI: Vatkaa valkuaista ja sokeria sekaisin noin 4 minuuttia.
KORISTELU: Mörkö: Lisää noin 1 tl lakritsijauhetta noin ½ dl pikeeriä. Lisää mustaa elintarvikeväriä, kunnes harmaata. Lisää vielä sitruunanmehua, kunnes pikeerin koostumus on sopivaa pursotettavaa, laita puolet tästä pikeeristä minigrip-pussiin. Lisää loppuun pikeeriin vielä sitruunamehua niin, että pikeeri on hieman löysempää. Piirrä hampaat ja pupillit mustalla elintarviketussilla.
Koristele möröt: Pursota mörölle reunat tiiviimmällä pikeerillä.Täytä koko pinta löysemmällä pikeerillä. Anna kovettua hetken. Piirrä kovemmalla harmaalla pikeerillä mörön kädet ja nenä. Anna kovettua hetken. Lisää valkoisella pikeerillä silmät ja suu.
Hattivatti: Hienonna 1 rkl kookoshiutaleita jauheeksi ja sekoita se n. ½ dl pikeeriä. Laita massa minigrip-pussiin. Koristele hattivatit: Pursota kookospikeerillä hattivatin muotoisesti, keho sekä kädet. Kun hieman kovettunut, lisää vielä valkoisella erikseen silmät. Anna taas kovettua hetken. Piirrä pupillit mustalla elintarviketussilla.
Haisuli: Sulata suklaa, jäähdytä hieman ja dippaa keksit siihen. Lisää koko keksille suklaarouhetta. Koristele vielä valkoisella pikeerillä silmät ja suu, harmaalla pikeerillä nenä. Anna kovettua hetken. Piirrä hampaat ja pupillit mustalla elintarviketussilla.
VALKOSUKLAATÄYTE: Sulata valkosuklaa. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää valkosuklaa. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Jaa kolmeen osaan ja mausta jokainen erikseen: Mörköön: ½ sitruunan mehu puristettuna. Hattivattiin: lisää 1 rkl kookoshiutaleita. Täytä keksit pursottamalla vasta koristelun jälkeen: Täytä pohjakeksi täytteellä ja aseta koristeltu päällyskeksi täytteen päälle varovasti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"