Koko Suomi leipoo: Azteekkien rauniot

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_3_BEAUTYSHOTS_KEKSITAIDETTA_TIMO

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.

Runko

  • 150 g pehmeää voita
  • 150 g pienkiteistä hienoa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl täysmaitoa
  • 250 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 50 g kaakaojauhetta

Koristelu

  • kultaspray

Whoopie piet

  • 250 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 25 g kaakaojauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • 115 g pehmeää voita
  • 150 g hienoa sokeria
  • 1 kananmuna vatkattuna
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 4 rkl creme fraichea
  • 3 rkl täysmaitoa

Limetti-tuorejuustotäyte

  • 175 g tuorejuustoa
  • 1 limetin mehu ja kuori raastettuna
  • 115 g tomusokeria
  • Suklaacookiet;
  • 175 g suolatonta voita
  • 130 g sokeria
  • 105 g fariinisokeria
  • 1 ½ tl vaniljauutetta
  • 1 kananmuna
  • 260 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 110 g tummasuklaahippuja
  • Koristeluun;
  • 110 g valkosuklaata

Valmistusohje

"Kultainen torni kohoaa maasta kerroksittain. Kutakin kultaista rengaskerrosta kannattelevat keksit. Koko komeuden päältä ”pursuaa” kehrättyä sokeria."

RUNKO: Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon muna ja maito sekä vatkaa hyvin. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe ja lisää joukkoon vähitellen. Vaivaa käsin taikinaksi. Kauli taikina noin puoli senttiä paksuksi levyksi. Leikkaa noin 20 cm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä muotilla tai teräväreunaisella kulholla kiekkoja ja kiekkojen keskeltä 14-16 cm halkaisijaltaan olevalla leikkurilla palat pois. Jäljelle jää renkaita. Leikkaa renkaita 8 kpl. Paista kiertoilmauunissa 160 asteessa n. 10 minuuttia. Anna renkaiden jäähtyä ja ”maalaa” kultasprayllä.

WHOOPIE PIET:  Siivilöi kulhoon jauhot, ruokasooda, kaakaojauhe ja suola. Vaahdota toisessa kulhossa voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja vaniljauute. Sen jälkeen sekoita joukkoon puolet jauhoseoksesta, hapankerma ja maito. Sekoita joukkoon loput jauhoista. Pursota 20 pyöreää pingispallon kokoista kasaa taikinaa pellille jättäen tarpeeksi kohoamisvaraa. Paista 180 asteessa 10-12 minuuttia pellillinen kerrallaan. Anna jäähtyä pellillä 5 minuutta, leikkaa keksit ylhäältä ja alhaalta suoriksi siten, että ne ovat saman kokoisia ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään.

LIMENTTI-TUOREJUUSTOTÄYTE: Laita juusto, limettimehu ja -raaste kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.  Vatkaa tomusokeri mukaan vähitellen. Levitä/pursota täytettä pikkuleivän litteälle puolella ja paina ”kansi” päälle. Pursotuksen voi tehdä tyllalla tai ilman.

SUKLAACOOKIET: Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ja suola omassa kulhossa. Sulata voi.  Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna ja vaniljauute.  Sekoita joukkoon kuivat aineet ja suklaat. Aseta pellille 12-16 kasaa. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Leikkaa ylhäältä ja alhaalta reunat taseiseksi.

KEKSITAIDETEOKSEN KASAAMINEN:  Aseta yksi maalattu kiekko tarjoilualustalle. Liimaa 4 kpl whoopie pieta kiekolle ja aseta uusi kiekko päälle. Toista 3 kerrosta. Toista sama yhdellä kerroksella cookie:ta ja aseta rengas näiden päälle. Koristele sulatetulla valkosuklaalla

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.