Mainos

Koko Suomi leipoo: Muumimamman mansikkainen täytekeksilajitelma, Kati

koko_suomi_leipoo_s8_eps3_taidonnäyte_tehtävä_kati_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.

Keksitaikina

  • 100 g voi
  • 2 dl sokeri
  • 3,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 0,5 tl leivinjauhe
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 kpl sitruuna (raaste + mehu)

Kaulintaan

  • 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • Täyte

Mansikkakreemi

  • 150 g voi
  • 3 dl tomusokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 rkl maito
  • muutama tippa mansikka-aromia
  • punainen pastaväri
  • Kuorrute

Pikeeri

  • 3 kpl kanankunan valkuainen
  • 500 g tomusokeri

Valmistusohje

KEKSITAIKINA: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna, sitruunan kuoriraaste ja mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä voi-sokeri seoksen joukkoon. Laita kylmään jähmettymään 15 minuutiksi. Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Ota pikkuleipämuotilla keksejä. Nosta hetkeksi keksit kylmään. Paista uunissa keskitasolla n. 8-10 minuuttia.

MANSIKKAKREEMI: Vatkaa huoneenlämpöinen voi, vaniljasokeri ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon mansikka-aromi sekä maito, jatka vatkaamista kuohkeaksi kreemiksi. Värjää kreemi lopuksi punaisella pastavärillä.

KUORRUTE: Vatkaa yksi valkuainen ja noin 4 dl tomusokeria kiiltäväksi pikeeriksi, valmista tällä ääriviivat kekseille, lisää tarvittaessa vettä ohentamaan tai tomusokeria oikean paksuuden saamiseksi. Vatkaa toinen valkuainen toisessa kulhossa sekä noin 3 dl tomusokeria kiiltäväksi pikeeriksi, tällä pikeerillä täytetään keksit. Lisää tarvittaessa vettä tai tomusokeria oikean paksuuden saamiseksi. Värjää pastaväreillä osa mustaksi, punaiseksi sekä oranssiksi.

KEKSIEN KORISTELU JA TÄYTTÄMINEN: Kuorruta puolet kekseistä pikeerillä pursotuspussin avulla. Loppuihin kekseihin pursota mansikkakreemikerros ja laita kuorrutettu keksi päälle. Nosta keksit jääkaappiin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.