Koko Suomi leipoo: Muumimamman mansikkainen täytekeksilajitelma, Kati
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.
Keksitaikina
- 100 g voi
- 2 dl sokeri
- 3,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
- 0,5 tl leivinjauhe
- 1 tl vaniljasokeri
- 1 kpl kananmuna
- 1 kpl sitruuna (raaste + mehu)
Kaulintaan
- 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- Täyte
Mansikkakreemi
- 150 g voi
- 3 dl tomusokeri
- 1 tl vaniljasokeri
- 1 rkl maito
- muutama tippa mansikka-aromia
- punainen pastaväri
- Kuorrute
Pikeeri
- 3 kpl kanankunan valkuainen
- 500 g tomusokeri
Valmistusohje
KEKSITAIKINA: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna, sitruunan kuoriraaste ja mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä voi-sokeri seoksen joukkoon. Laita kylmään jähmettymään 15 minuutiksi. Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Ota pikkuleipämuotilla keksejä. Nosta hetkeksi keksit kylmään. Paista uunissa keskitasolla n. 8-10 minuuttia.
MANSIKKAKREEMI: Vatkaa huoneenlämpöinen voi, vaniljasokeri ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon mansikka-aromi sekä maito, jatka vatkaamista kuohkeaksi kreemiksi. Värjää kreemi lopuksi punaisella pastavärillä.
KUORRUTE: Vatkaa yksi valkuainen ja noin 4 dl tomusokeria kiiltäväksi pikeeriksi, valmista tällä ääriviivat kekseille, lisää tarvittaessa vettä ohentamaan tai tomusokeria oikean paksuuden saamiseksi. Vatkaa toinen valkuainen toisessa kulhossa sekä noin 3 dl tomusokeria kiiltäväksi pikeeriksi, tällä pikeerillä täytetään keksit. Lisää tarvittaessa vettä tai tomusokeria oikean paksuuden saamiseksi. Värjää pastaväreillä osa mustaksi, punaiseksi sekä oranssiksi.
KEKSIEN KORISTELU JA TÄYTTÄMINEN: Kuorruta puolet kekseistä pikeerillä pursotuspussin avulla. Loppuihin kekseihin pursota mansikkakreemikerros ja laita kuorrutettu keksi päälle. Nosta keksit jääkaappiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"