Kotitekoinen glögi

Joulua odotellessa maistuu itse tehty glögi. Tällä yksinkertaisella ohjeella valmistat hyvältä tuoksuvan ja maistuvan juoman, jota kelpaa tarjoilla vieraillekin. Muista, että viinan tulee maustua neljä päivää.

2 pulloa

  • 2 kanelitankoa
  • 12 mausteneilikkaa
  • 2 palaa kuivattua inkivääriä
  • 1 tl kokonaisia kardemummansiemeniä
  • 3 pomeranssinkuorta
  • 2 dl rusinoita
  • 2-3 dl maustamatonta viinaa
  • 2 pulloa edullista punaviiniä
  • 2-3 dl sokeria

Lisäksi

  • rusinoita ja manteleita

Valmistusohje

1. Mittaa viina purkkiin ja lisää kaneli, neilikat, inkivääripalat, kardemummansiemenet, pomeranssinkuoret ja rusinat. Sulje tiiviisti kannella. Anna maustua neljän päivän ajan. Ravista purkkia välillä.

2. Siivilöi neste kattilaan. Lisää kaksi pulloa punaviiniä ja 2 dl sokeria. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada valmis glögi pulloihin ja säilytä viileässä. Glögi säilyy yli kolme kuukautta, mutta pullot tyhjenevät jo yleensä reilusti aikaisemmin.

3. Kuumenna glögi ennen tarjoilua, mutta älä anna sen kiehahtaa. Tarjoa rusinoiden ja kuorittujen manteleiden kera. Vinkki: Voit käyttää viinassa maustuneet rusinat hedelmäkakkuun tai kotitekoiseen jäädykkeeseen. Älä tarjoile lapsille!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!