Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kotitekoinen glögi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joulua odotellessa maistuu itse tehty glögi. Tällä yksinkertaisella ohjeella valmistat hyvältä tuoksuvan ja maistuvan juoman, jota kelpaa tarjoilla vieraillekin. Muista, että viinan tulee maustua neljä päivää.

2 pulloa

  • 2 kanelitankoa
  • 12 mausteneilikkaa
  • 2 palaa kuivattua inkivääriä
  • 1 tl kokonaisia kardemummansiemeniä
  • 3 pomeranssinkuorta
  • 2 dl rusinoita
  • 2-3 dl maustamatonta viinaa
  • 2 pulloa edullista punaviiniä
  • 2-3 dl sokeria

Lisäksi

  • rusinoita ja manteleita

Valmistusohje

1. Mittaa viina purkkiin ja lisää kaneli, neilikat, inkivääripalat, kardemummansiemenet, pomeranssinkuoret ja rusinat. Sulje tiiviisti kannella. Anna maustua neljän päivän ajan. Ravista purkkia välillä.

2. Siivilöi neste kattilaan. Lisää kaksi pulloa punaviiniä ja 2 dl sokeria. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada valmis glögi pulloihin ja säilytä viileässä. Glögi säilyy yli kolme kuukautta, mutta pullot tyhjenevät jo yleensä reilusti aikaisemmin.

3. Kuumenna glögi ennen tarjoilua, mutta älä anna sen kiehahtaa. Tarjoa rusinoiden ja kuorittujen manteleiden kera. Vinkki: Voit käyttää viinassa maustuneet rusinat hedelmäkakkuun tai kotitekoiseen jäädykkeeseen. Älä tarjoile lapsille!

Tuoreimmat aiheesta

Glögi