Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Klassinen glögi

8:31img
Videolla ohjeet kolmen erilaisen glögin valmistukseen.
Julkaistu 12.12.2024 16:55

MTV LIFESTYLE

Viiden jälkeen -ohjelmassa näytettiin 12.12.2024, kuinka valmistetaan glögiä kolmella eri tavalla. Nappaa tästä resepti klassiseen glögiin. Voit valmistaa juoman alkoholillisena tai alkoholittomana. Resepti: Mikael Karttunen

  • Annosmäärä: 10 (2 l)

Ainekset

    Glögisiirappi

    • 5 dl vesi
    • 250 g ruokosokeri
    • 2 kanelitankoa
    • ½ rkl neilikka
    • 2 siivua tuore inkivääri
    • 2 siivua tuore appelsiinin kuori
    • 1 rkl rusinoita

    Glögi

    • 1 osa siirappia
    • 3 osaa viiniä/mehua
    • (Esim: 0,75 l pullolliseen alkoholitonta viiniä tarvitaan 2,5 dl siirappia, jolloin glögiä on yhteensä 1 l.)

    Valmistusohje

    1. Valmista ensin glögisiirappi. Laita vesi ja mausteet ilman sokeria kattilaan. Kiehauta vesi.
    2. Sammuta liesi ja anna kattilan seistä n. 15 min. Lisää sokeri kattilaan ja kiehauta uudelleen. Anna kiehua, kunnes sokeri on kunnolla sulanut.
    3. Ota kattila liedeltä ja anna sen jäähtyä hetki.
    4. Suodata valmis siirappi kuumennettuun pulloon ja säilytä kylmässä.
    5. Yhdistä siirappi ja haluamasi viini, mehu tai viinin ja mehun yhdistelmä.
    6. Mittaa molemmat ainekset kattilaan ja kuumenna.

    Katso myös muut Viiden jälkeen -ohjelmassa esitellyt glögireseptit:

    Vaalea glögi

    Instant glögi

    Tuoreimmat aiheesta

    Glögi