Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Alkoholiton glögi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itsetehty alkoholiton glögi on monin verroin valmiina ostettua paremman makuista! Tarjoile autoileville vieraille, muille alkoholittomille sekä lapsille. Reseptistä riittää n. 6 hengelle.

Glögiresepti 1 litraan

  • 5 dl mustaherukkajuomaa
  • 5 dl omenamehua
  • 1 dl vettä
  • ½ dl rusinoita
  • 1 pieni pala kuivattua inkivääriä
  • 5 mausteneilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • manteleita, pähkinöitä ja rusinoita

Valmistusohje

1. Kaada viinimarjamehu, omenamehu ja vesi kattilaan. Lisää rusinat, inkivääri, neilikat ja kanelitanko.

2. Anna glögin kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna glögin maustua kannen alla vielä muutama minuutti.

3. Tarjoile kuumana, pidä esillä manteleita, pähkinöitä ja rusinoita, joita juojat itse saavat annostella.

Tuoreimmat aiheesta

Glögi