Vaalea glögi -resepti
Vaalean glögin reseptissä käytetään perinteisiä jouluisia makuja, kuten mausteneilikkaa, tähtianista, inkivääriä sekä kardemummaa. Lisäksi glögiin antaa makua omenamehu, sekä sitruunanruoho. Voit halutessasi terästää glögin valkoviinillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Vaalea glögi resepti
- 1 l omenatäysmehua
- 1/2 dl sokeria
- 10 mausteneilikkaa
- 1 tähtianis
- pala tuoretta inkivääriä
- 5 vihreää kardemummaa
- 1 sitruunanruoho
- (3 dl valkoviiniä)
Valmistusohje
Mittaa mehu, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehuta hiljalleen n.10 minuuttia. Anna maustua noin 15 minuuttia. Jos haluat valkoviiniglögiä, lisää se ennen tarjoilua glögiä lämmittäessä. Siivilöi mausteet pois ja tarjoile juoma kuumana. Koristele tarjoilulasi esimerkiksi tähtianiksilla, sitruunaruoholla ja kuorituilla manteleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"