Vaalea glögi -resepti

Vaalean glögin reseptissä käytetään perinteisiä jouluisia makuja, kuten mausteneilikkaa, tähtianista, inkivääriä sekä kardemummaa. Lisäksi glögiin antaa makua omenamehu, sekä sitruunanruoho. Voit halutessasi terästää glögin valkoviinillä.

Vaalea glögi resepti

  • 1 l omenatäysmehua
  • 1/2 dl sokeria
  • 10 mausteneilikkaa
  • 1 tähtianis
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 5 vihreää kardemummaa
  • 1 sitruunanruoho
  • (3 dl valkoviiniä)

Valmistusohje

Mittaa mehu, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehuta hiljalleen n.10 minuuttia. Anna maustua noin 15 minuuttia. Jos haluat valkoviiniglögiä, lisää se ennen tarjoilua glögiä lämmittäessä. Siivilöi mausteet pois ja tarjoile juoma kuumana. Koristele tarjoilulasi esimerkiksi tähtianiksilla, sitruunaruoholla ja kuorituilla manteleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.