Mittaa mehu, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehuta hiljalleen n.10 minuuttia. Anna maustua noin 15 minuuttia. Jos haluat valkoviiniglögiä, lisää se ennen tarjoilua glögiä lämmittäessä. Siivilöi mausteet pois ja tarjoile juoma kuumana. Koristele tarjoilulasi esimerkiksi tähtianiksilla, sitruunaruoholla ja kuorituilla manteleilla.
Makuja
Vaalea glögi -resepti
Julkaistu 18.02.2013 00:00
Vaalean glögin reseptissä käytetään perinteisiä jouluisia makuja, kuten mausteneilikkaa, tähtianista, inkivääriä sekä kardemummaa. Lisäksi glögiin antaa makua omenamehu, sekä sitruunanruoho. Voit halutessasi terästää glögin valkoviinillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Vaalea glögi resepti
- 1 l omenatäysmehua
- 1/2 dl sokeria
- 10 mausteneilikkaa
- 1 tähtianis
- pala tuoretta inkivääriä
- 5 vihreää kardemummaa
- 1 sitruunanruoho
- (3 dl valkoviiniä)