Latva-artisokat ja yrttimajoneesi
Latva-artisokat ovat koristeellisia ja niitä syödessä aika kuluu mukavasti. Tällä kertaa artisokat tarjotaan yrttimajoneesin kera. Maistuvin majoneesi syntyy oliiviöljystä. Majoneesin valmistaminen on yllättävän helppoa, kun apunasi on yleiskone. Sekoititpa majoneesin käsin tai koneella, kaikkien ainesten on oltava huoneenlämpöisiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 isoa latva-artisokkaa
- 1 sitruuna
- suolaa
- 1 muna
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sinappia
- 1/4 tl suolaa
- 2 dl öljyä
- valkopippuria
- 1 pieni persiljanippu
- 1 pieni tillinippu
- 1 pieni ruohosipulinippu
Valmistusohje
1. Artisokat: Katkaise varsi latvan alapuolelta niin, että myös pitkät säikeet irtoavat. Leikkaa lehdistä terävät kärjet. Pane artisokat kevyesti suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen ja keitä pehmeiksi 40-60 minuuttia. Kun lehti vedettäessä irtoaa, artisokka on kypsä.
2. Majoneesi: Hienonna yrtit. Sekoita muna, sitruunamehu, sinappi ja suola yleiskoneen pienimmällä teholla 30 sekuntia. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja jatka sekoittamista puolella teholla, kunnes majoneesi sakenee. Lisää yrtit ja anna käydä pari sekuntia kerrallaan, kunnes seos on tasainen.
3. Tarjoa latva-artisokat majoneesin kera. Kuvan annoksesta on poistettu ylimmät pikkulehdet, jotka eivät kelpaa syötäviksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku