Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jogurttikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile tätä keittoa, kun haluat jotain kevyttä ja helppotekoista. Resepti on luultavasti alun perin Kaukasukselta ja kulkeutunut sieltä Intiaan Turkin ja Persian kautta. Lähes koko keiton voi valmistaa etukäteen. Tarjoile lisänä leipää.

4 annosta

  • 8 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tomaatti
  • 1 vihreä chili
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
  • 1 rkl kokonaista juustokuminaa
  • 1 rkl kurkumaa
  • 2-3 rkl silputtua tuoretta korianteria
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kalttaa ja kuori tomaatti, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.

2. Lämmitä öljyä kattilassa keskilämmöllä, kunnes se sihahtaa, kun siihen tiputtaa maustesiemenen. Lisää juustokumina ja kuullota noin 10 sekuntia. Lisää sipuli, tomaatti, inkivääri, chili ja kurkuma. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Tähän asti voit valmistella keiton etukäteen.

3. Sekoita juuri ennen tarjoilua keittoon jogurtti, kerma ja korianteri. Lämmitä varovasti - keitto ei saa kiehua, sillä silloin jogurtti juoksettuu. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto