Latva-artisokat tomaattikastikkeella

Kun syö latva-artisokkaa ensimmäistä kertaa, kaikki on hieman outoa. Sitten oppii vetämään lehdet irti ja syömään niiden alimmat osat. Sitten pohjista irrotetaan ”parta” ja nautiskellaan loput.

Neljälle

  • 4 tuoretta latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 rkl majoneesia
  • 1-2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • suolaa
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Murra artisokkien varret ja keitä artisokat kokonaisina runsaassa, suolatussa vedessä. Lisää veteen halkaistu sitruuna ja keitä hiljalleen kunnes artisokkien alimmat lehdet irtoavat helposti, n. 40 minuuttia.

2. Valuta ja anna artisokkien jäähtyä.

3. Sekoita kastike ja tarjoile se erikseen artisokkien kera. Anna jokaisen poimia lehti kerrallaan ja kastaa kastikkeeseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!