Latva-artisokat tomaattikastikkeella
Kun syö latva-artisokkaa ensimmäistä kertaa, kaikki on hieman outoa. Sitten oppii vetämään lehdet irti ja syömään niiden alimmat osat. Sitten pohjista irrotetaan ”parta” ja nautiskellaan loput.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 tuoretta latva-artisokkaa
- 1 sitruuna
Kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl majoneesia
- 1-2 rkl tomaattipyreetä
- 1 maustemitta cayennepippuria
- suolaa
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Murra artisokkien varret ja keitä artisokat kokonaisina runsaassa, suolatussa vedessä. Lisää veteen halkaistu sitruuna ja keitä hiljalleen kunnes artisokkien alimmat lehdet irtoavat helposti, n. 40 minuuttia.
2. Valuta ja anna artisokkien jäähtyä.
3. Sekoita kastike ja tarjoile se erikseen artisokkien kera. Anna jokaisen poimia lehti kerrallaan ja kastaa kastikkeeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku