Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pehmeät artisokansydämet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Artisokat ovat haasteellisen näköisiä valmistaa. Se johtuu enimmäkseen niiden avaruusoliomaisesta ulkonäöstä. Mutta ole huoleti, sekä sisältö että kuori ovat herkullisia, varsinkin paistettuina.

4 hengelle

  • 8 latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna
  • vehnäjauhoja sirotteluun
  • 2 kananmunaa
  • neitsytoliiviöljyä paistamiseen
  • Suolaa maustamiseen

Valmistusohje

- Poista kovat uloimmat lehdet artisokasta ja leikkaa uloin kerros keskuksen ja varren ympäriltä kuorimaveitsellä. Poista myös nuppu.

- Viipaloi artisokat ja hiero jokaista viipaletta sitruunalla. Liota kulhossa, jossa on vettä ja sitruunamehua. Käsittely estää lehtien tummumisen.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy pannussa.

- Ota artisokat vedestä ja ravista vesi mahdollisimman hyvin pois. Käytä viipaleita rikotussa munaseoksessa. Paista heti kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.

- Ota artisokat öljystä ja laita ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi paperiin. Mausta heti suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

Latva-artisokkasalaatti