Ota piirakkataikina sulamaan ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee sillä aikaa täyte isohkoon korkeareunaiseen pyöreään piirakkavuokaan tai muuhun uunivuokaan.
Voitele vuoka. Puhdista ja kuori raparperit, pilko ne ohuiksi viipaleiksi vuokaan. Pilko joukkoon mansikoita ja valuta hunajaa päälle. Ripottele päälle manteli- tai pähkinärouhetta. Mausta halutessasi calvadoksella tai rommilla.
Kauli taikina reilusti vuoan kokoiseksi, levitä se paistoksen päälle. Painele kädellä reunat pois vuoan reunoja pitkin. Tee koristereikiä kanteen terävällä veitsellä. Kauli taikinan loppupaloista koristeita paistoksen päälle, ota esim. piparimuotilla perhosia tai sydämiä. Voitele koko piirakka munalla.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia. Tarjoile vaniljalla maustetun ranskankerman tai vaniljajäätelön kanssa.
VINKKI: Voit halutessasi tehdä pieniä paistoksia annosvuokiin tai isoihin muffinivuokien koloihin. Suklaan ystävät voivat tehdä samalla ohjeella Suklaa-raparperihyveen Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinasta.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy