Hanna Sumarin raparperipaistos

Hanna Sumari raparperipaistos
"Päältä rapeaa marenkia, reunoilta sitkeää, keskeltä kirpeää ja pohjasta makeaa. Rakastat tätä paistosta!" Hanna Sumari lupaa. Hanna Sumari

Hanna Sumarin helppo raparperipaistos on varma hitti! Paistoksesta tulee gluteeniton, kun käytät gluteenittomia jauhoja.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 2h
  • Annosmäärä: 16 palaa
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Pohja

  • 125 g vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 100 g fariinisokeria
  • 100 g voita

Täyte

  • 2 kanamunaa
  • 200 valkoista sokeria
  • 1,5 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • hyppysellinen suolaa
  • 350 g raparperin paloja (n. 4 vartta)

Valmistusohje

  1. Vuoraa uunivuoka (15 cm x 25 cm ) vuokaa suuremmalla leivinpaperiarkilla. Piiras on helppo nostaa vuoasta paperin avulla, kun se on kypsä.
  2. Sekoita yhteen kylmä voi, jauhot ja sokeri. Painele taikina vuokaan ja paista 175°C uunissa noin 15 min.
  3. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa yhteen munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon jauhot ja suola. Lisää sitten vaahtoon 1–2 cm:n paloiksi pilkotut raparperin varret. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista paistosta vielä 40–45 minuuttia. (Pohja on löysä vaikka se on esipaistettu ja se on ok)
  4. Anna paistoksen jäähtyä ensin puolisen tuntia vuoassa ja nosta se sitten mieluiten ilman vuokaa jääkaappiin jäähtymään kunnolla. Leikkaa paistos n. 5x5 cm paloiksi ja nauti!

Vinkki: Jäätelö, vaniljakastike tai kermavaahto sopii toki paistoksen kanssa, jos sellaista haluaa, mutta paistos ei niitä varsinaisesti niitä kaipaa.

Resepti: Hanna Sumari

Parhaat ruokaohjelmat