- Vuoraa uunivuoka (15 cm x 25 cm ) vuokaa suuremmalla leivinpaperiarkilla. Piiras on helppo nostaa vuoasta paperin avulla, kun se on kypsä.
- Sekoita yhteen kylmä voi, jauhot ja sokeri. Painele taikina vuokaan ja paista 175°C uunissa noin 15 min.
- Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa yhteen munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon jauhot ja suola. Lisää sitten vaahtoon 1–2 cm:n paloiksi pilkotut raparperin varret. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista paistosta vielä 40–45 minuuttia. (Pohja on löysä vaikka se on esipaistettu ja se on ok)
- Anna paistoksen jäähtyä ensin puolisen tuntia vuoassa ja nosta se sitten mieluiten ilman vuokaa jääkaappiin jäähtymään kunnolla. Leikkaa paistos n. 5x5 cm paloiksi ja nauti!
Vinkki: Jäätelö, vaniljakastike tai kermavaahto sopii toki paistoksen kanssa, jos sellaista haluaa, mutta paistos ei niitä varsinaisesti niitä kaipaa.
Hanna Sumarin raparperipaistos on uskomattoman hyvää!Hanna Sumari
Resepti: Hanna Sumari