Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka

katselukopio_gluteeniton_raparperipiirakka_3_D4S3234_010616-Edit
Hellapoliisi

Tällä Hellapoliisin piirasohjeella leivot herkullisen piiraan gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävälle. Piirakka sopii toki myös muille herkkusuille. Raparperin voit korvata myös kesän marjoilla.

Ainekset

  • 8 annosta
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¾ dl maitoa
  • 75 g sulatettua voita
  • 2 raparperinvartta

Lisäksi

  • vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi.

Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm.

Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele pinnalle.

Paista 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!