Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka
Tällä Hellapoliisin piirasohjeella leivot herkullisen piiraan gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävälle. Piirakka sopii toki myös muille herkkusuille. Raparperin voit korvata myös kesän marjoilla.
Ainekset
- 8 annosta
- 2 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- ¾ dl maitoa
- 75 g sulatettua voita
- 2 raparperinvartta
Lisäksi
- vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi.
Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm.
Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele pinnalle.
Paista 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.
Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"