Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla alatasolla 15-20 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja puoliksi pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää kermavaahtoon rahka.
Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille. Kostuta pohjaa lusikalla tai siveltimellä. Levitä kakkulevyn päälle mansikkasosetta ja mangonviipaleita (säästä osa koristeeksi) ja sen päälle kermarahkaa. Nosta toinen levy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.
Levitä lastalla loppu kermarahka kakun päälle ja reunoille ohuelti. Koristele mansikoilla ja mangoviipaleilla.
Vinkkejä:
- Huoneen lämpöiset munat vaahtoutuvat paremmin kuin jääkaappikylmät. Vanhemmat kananmunat vaahtoutuvat tuoreita paremmin.
- Tee kakkupohja etukäteen valmiiksi ja täytä se jo tarjoilua edeltävänä päivänä, näin saat mehevän täytekakun.
- Kakkupohjaan sopivat parhaiten karkeat vehnäjauhot tai erikoisvehnäjauhot, sillä ne eivät paakkuunnu ja niissä oleva karkeampi raekoko tuo ilmavimman tuloksen munavaahdossa.
- Muista voidella kakkuvuoka huolellisesti joka kohdasta, ripottele sen päälle korppujauhoja ja pyörittele kakkuvuokaa huolellisesti niin, että joka kohdassa on korppujauhotusta.
- Kumoa kakkupohja parin minuutin kuluessa uunista ottamisen jälkeen, ettei se jämähdä vuokaan kiinni.
- Voit kostuttaa kakun vaniljasokerilla makeutetulla maidolla, sokeroidulla sitruunamehulla, sitruunalimonadilla, sitruunakivennäisvedellä, siiderillä tai hedelmäsäilyketölkin liemellä. Liköörillä saat kostutusliemeen juhlavan säväyksen.
- Koristele kakku samana päivänä kuin tarjoilet, niin kakun ulkonäkö on mahdollisimman kaunis!
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy