Kiehauta vesi, taatelit ja sokeri isossa teräskattilassa pehmeäksi seokseksi (n. 10 min). Lisää rasva ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen, anna jäähtyä. Vatkaa jäähtyneen seoksen joukkoon munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaan vuorotellen ranskankermaa, johon on sekoitettu sooda sekä vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada tasainen taikina silikoniseen sydän-kakkuvuokaan tai irtopohjaiseen pinnoitettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min.
Anna jäähtyä hetki (4-5 min) ennen kumoamista. Anna kumotun kakun jäähtyä vähintään seuraavaan päivään ennen täyttämistä, mieluummin kakku saa mehevöityä jääkaapissa pidempäänkin. Säilytä kakkua muovipussissa tai folion sisällä.
Halkaise kakku kolmeksi kerrokseksi isolla sahalaitaisella veitsellä. Sekoita tuorejuustot ja rahkat. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta pohja hyvin, levitä sille 1/3 täytteestä, aseta toinen kerros päälle, kostuta taas hyvin ja lisää jälleen osa täytteestä tähän tasaiseksi kerrokseksi. Nosta päälle viimeinen levy ja levitä sen päälle loppu täyte tasaisesti lastaa apuna käyttäen. Naked cake:ssa kuorrutusta ei tule sivuille, vaan ne jäävät paljaaksi. Koristele pinta nonparellein, esim. sini-valkoisin lumihiutalein.
Vinkki: mikäli (sydän)kakkuvuokasi on melko pieni, älä täytä sitä ihan ääriään myöden, sillä kakku kohoaa uunissa. Tee tällöin lopputaikinasta muutama taatelimuffini.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy