Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pääsiäisen täytekakku

Julkaistu 06.03.2013 09:28

Tarjoile pääsiäisvieraille pyhiksi maukasta täytekakkua tai leivo omaksi iloksesi! Koristelu hoituu värikkäillä pääsiäiskarkeilla.

Pieneen pyöreään kakkuvuokaan, 6-8:lle

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl Myllyn Paras Karkea tai Erikoisvehnäjauhoa
  • 1dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoa
  • 1tl leivinjauhetta

Leivitykseen

  • margariinia
  • Myllyn Paras Korppujauhoa

Kostutus

  • ½-2 dl maitoa + vaniljasokeria tai laimennettua vaaleaa mehua

Täyte

  • 3 dl marjoja, esim. herukoita, vadelmia tms.
  • 2 banaania
  • 1 tlk säilykepersikkaa (n. 300 g / keskikoko)

Kermarahkaseos

  • 4 dl kuohukermaa (2 tlk)
  • 4 dl sitruunarahkaa (2 tlk)
  • ½ dl sokeria
  • n. 1tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Tee täytekakun kakkupohja etukäteen valmiiksi ja täytä se jo tarjoilua edeltävänä päivänä, näin saat mehevämmän täytekakun.

Kakkupohjaan sopivat parhaiten Myllyn Paras Karkea Vehnäjauho tai Erikoisvehnäjauho, sillä ne eivät paakkuunnu ja niissä oleva karkeampi raekoko tuo ilmavimman tuloksen munavaahdossa. Voit korvata osan jauhoista tummemmilla jauhoilla, esim. sämpyläjauhoilla

Voit kostuttaa kakun vaniljasokerilla makeutetulla maidolla, laimealla sokeroidulla sitruunamehulla, sitruunalimonadilla, sitruunakivennäisvedellä, siiderillä tai hedelmäsäilyketölkin liemellä. Liköörillä saat kostutusliemeen juhlavan säväyksen

Vinkki: Huoneenlämpöiset ja vanhemmat kananmunat vaahtoutuvat kylmiä ja tuoreita paremmin.

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää siihen rahka. Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille. Kostuta pohjaa lusikalla tai siveltimellä. Levitä alimman kakkulevyn päälle marjoja ja banaaniviipaleita ja sen päälle kermarahkaa. Aseta keskimmäinen levy päälle, kostuta ja levitä päälle persikkaa pieninä kuutioina sekä kermarahkaa. Nosta kolmas levy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Levitä lastalla loppu kermarahka kakun päälle ja reunoille ohuelti. Koristele pääsiäisrakein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku