Mansikoiden pakastus
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antaa vinkit mansikoiden pakastamiseen.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton, Vegaaninen
Ainekset
- Mansikoita
- 1–3 rkl sokeria litraa kohden
Valmistusohje
Mansikoiden pakastus:
Mansikat kannattaa pakastaa mahdollisimman tuoreina. Mikäli mansikat joutuvat odottamaan, pidä ne viileässä, esim. jääkaapissa.
Jos poimit mansikat itse, voit jo poimintavaiheessa jättää kannan pois, se nopeuttaa työtä.
Mansikkaa voi pakastaa kokonaisena, survoksena tai viipaloituna. Vinkki: voit viipaloida mansikat kananmunanleikkurilla!
Pieni sokerilisäys auttaa mansikoiden C-vitamiinipitoisuuden, värin ja maun säilymistä. Sopiva määrä on 1–3 rkl litraa kohden.
Koska mansikka on pehmeä marja, kannattaa suosia rasioita uudelleen suljettavan pussin sijaan. Uudelleen suljettavaan pussiin voi laittaa kovempipintaista mansikkaa kokonaisena tai viipaloituna. Survos kannattaa pakastaa rasiassa.
Muista laittaa pakastin pakastuskytkennälle ennen pakastuksen aloittamista: tämä kannattaa tehdä hyvissä ajoin.
Sopiva pakastuslämpötila on -18 astetta.
Älä pakasta liikaa mansikkaa kerralla, muuten marjat eivät jäädy kunnolla riittävän nopeasti ja pakastimessa olevat muut tuotteet pehmenevät sillä pakastimen lämpötila nousee. Hyvä muistisääntö on, että kerralla maksimissaan 10 kg mansikkaa per pakastuskerta.
Vinkit antoi kotitalouden lehtori Anu Heinaro.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"