Kesän helpoin mansikkaviettelys
Mansikkaviettelys on helppo kesäjälkkäri, jonka kokoat nopeasti. Resepti on kotitalouden lehtori Anu Heinaron käsialaa.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 15min
- Annosmäärä: 4–6 annosta
Ainekset
- 175 g suklaatäytekeksiä (esim. Domino)
- 2 dl vispikermaa
- 150 g ranskankermaa
- 3 tl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 400 g mansikoita
Valmistusohje
- Hienonna keksit murusiksi monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussissa.
- Vaahdota vispikermaa, lisää ranskankerma ja sokerit.
- Poista mansikoista kannat ja pilko mansikat lohkoiksi tai viipaleiksi.
- Annostele lasien pohjalle keksimuruja, sitten vaahtoa ja lopuksi mansikat.
(Vinkki: halutessasi voit marinoida mansikoita hetken esimerkiksi tilkassa proseccoa ennen vaahdon päälle lisäämistä.)
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa