Helppo mansikkapiirakka
Julkaistu
Kesäpöydän ehdoton kruunu on kotimaisista mansikoista valmistettu maistuva piirakka. Tarvitset siihen vain muutaman aineksen. Nyt uuni päälle ja leipomaan!
- Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
- 1 valmis pakastepiirakkataikina makeille piirakoille
- 2 prk valmista vaniljakreemiä
- n. ½ l kotimaisia mansikoita
- 2 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
- Ota piirakkataikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkapohjan pohjalle ja reunoille.
- Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
- Levitä päälle vaniljakreemi ja jatka paistamista 20-30 minuuttia.
- Poista mansikoista kannat ja leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi ja levitä pinnalle.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki.
- Levitä kiille mansikoiden päälle pullasudilla tai valuta lusikalla.
- Laita piiras hetkeksi jääkaappiin ja tarjoa jäähtyneenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa