Helppo mansikkapiirakka

vaniljainen-mansikkapiirakka-3-220610_Z728970-large
Tämän mansikkapiirakan voit valmistaa pakastealtaan piirakkataikinaan. MTV

Kesäpöydän ehdoton kruunu on kotimaisista mansikoista valmistettu maistuva piirakka. Tarvitset siihen vain muutaman aineksen. Nyt uuni päälle ja leipomaan!

  • Annosmäärä: 8 annosta

Ainekset

  • 1 valmis pakastepiirakkataikina makeille piirakoille
  • 2 prk valmista vaniljakreemiä
  • n. ½ l kotimaisia mansikoita
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

  1. Ota piirakkataikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkapohjan pohjalle ja reunoille.
  3. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Levitä päälle vaniljakreemi ja jatka paistamista 20-30 minuuttia.
  5. Poista mansikoista kannat ja leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi ja levitä pinnalle.
  6. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki.
  7. Levitä kiille mansikoiden päälle pullasudilla tai valuta lusikalla.
  8. Laita piiras hetkeksi jääkaappiin ja tarjoa jäähtyneenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.