- Ota piirakkataikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkapohjan pohjalle ja reunoille.
- Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
- Levitä päälle vaniljakreemi ja jatka paistamista 20-30 minuuttia.
- Poista mansikoista kannat ja leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi ja levitä pinnalle.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki.
- Levitä kiille mansikoiden päälle pullasudilla tai valuta lusikalla.
- Laita piiras hetkeksi jääkaappiin ja tarjoa jäähtyneenä.

Makuja
Helppo mansikkapiirakka

Julkaistu 08.07.2022 13:09
Kesäpöydän ehdoton kruunu on kotimaisista mansikoista valmistettu maistuva piirakka. Tarvitset siihen vain muutaman aineksen. Nyt uuni päälle ja leipomaan!
- Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
- 1 valmis pakastepiirakkataikina makeille piirakoille
- 2 prk valmista vaniljakreemiä
- n. ½ l kotimaisia mansikoita
- 2 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria