MasterChef: Kalmaria ja Sitruunarisottoa – Saijan resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 4 kpl Pientä kalmaria
- 2 kpl Salottisipulia
- 3 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 kpl Varsisellerin varsi
- Sitruunaa
- 50 g Tilliä
- 1dl Öljyä
- 0,5 dl Parmesanjuustoa
- 1 rkl Voita
- 1,5 dl Risottoriisiä
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 l Kalalientä
Valmistusohje
Perkaa kalmarit ja pilko annospaloiksi. Pilko sipulit, valkosipulit ja sellerinvarsi pieneksi. Kiehauta kalaliemi kuumaksi. Raasta parmesanjuusto.
Kuullota sipulit ja selleri pannulla oliiviöljyssä. Lisää riisit ja kuullota läpikuultaviksi. Lisää viini ja anna haihtua sekä imeytyä kokonaan. Lisää lientä desi kerrallaan ja sekoittele kunnolla, kunnes riisit ovat melkein kypsiä. Lisää parmesaani ja voi, sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori.
Paista kalmarit nopeasti pannulla valkosipulissa ja oliiviöljyssä. Mausta sitruunalla ja suolalla. Sekoita lopuksi kalmarit risoton sekaan. Koristele sitruunankuorella ja yrttiöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka