Pilko sipulit, fenkolit ja omenat reiluiksi paloiksi ja kuullota voissa kattilassa hetken aikaa. Lisää omenasiideri ja kalaliemi. Keitä lientä noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja jatka kasaan keittämistä kattilassa. Pilko omenaa myös pieniksi kuutioiksi sivuun. Lisää lopuksi kerma ja keitä hetki kokoon. Lisää huuhdellut sinisimpukat sekä omenakuutiot keittoon ja anna kypsyä kannen alla 10min, kunnes simpukat aukeavat. Mausta vielä suolalla ja hyppysellisellä sokeria. Siivilöi simpukat ja omenakuutiot pois liemestä ja kaada liemi tarjoilukannuun.
Kuutio kampasimpukat pieniksi kuutioiksi, mausta suolalla ja kokoa pieni kasa lautasen pohjalle. Lisää lautaselle kypsennettyjä sinisimpukoita, varmista että käytät vain auenneita. Lusikoi lautaselle myös liemessä keittyneitä omenakuutioita ja koristele halutessasi hieman tillillä.
Pilko valkosipulia ja laita pannulle rypsiöljyn kanssa. Paahda leipään kaunis kullanruskea pinta. Vatkaa smetana kevyesti vaahdoksi ja lisää joukkoon mätiä. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Lisää mätismetana jäähtyneiden leipien päälle.
Tarjoile keitto kaatamalla kuuma keittoliemi lautaselle. Nauti leipien kera.