MasterChef: Thaimaalainen lohikatkarapukeitto – Kristiinan resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin keittoja.
Ainekset
- 120 g Lohta
- 25 g Katkarapuja
- Siitakesieniä
- Öljyä
- 3 dl Vettä
- Sipulia
- Valkosipulia
- Chiliä
- 2 kpl Sitruunaruohoa
- 10 g Inkivääriä
- 1 kpl Porkkanaa
- 2 tl Kalakastiketta
- 1 tlk Kookoskermaa
- 1 kpl Lime
- 3 rkl Ruokosokeria
- Suolaa
- Korianteria
- Kukkia koristeluun
Valmistusohje
Valmista tehosekoittimessa currytahna chilistä, valkosipulista, sitruunaruohosta ja inkivääristä. Pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota pannulla.
Lisää currytahna ja pyörittele hetki kattilassa. Lisää vesi ja anna hautua niin, että porkkanat ovat täysin pehmeitä. Fileoi lohi.
Paista lohi ja siitakkeet eri pannuilla ja mausta suolalla. Paista katkarapuja hetki kuumalla pannulla, niin että saa hieman makua ja väriä. Älä paista sitkeäksi.
Lisää liemeen kookoskerma. Kaada keittoliemi tehosekoittimeen ja aja tasaisen sileäksi. Mausta keittoliemi limemehulla, kalakastikkeella, suolalla ja ruokosokerilla.
Laita syvälle lautaselle lohi, katkaravut sekä siitakesienet ja laita päälle korianterisilppua. Koristele kukin ja kaada liemi lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa