Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Thaimaalainen lohikatkarapukeitto – Kristiinan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps7_annos_KRISTIINA_kuva_juuli_aschan_002KEITTO - Copy
Julkaistu 21.03.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin keittoja.

Ainekset

  • 120 g Lohta
  • 25 g Katkarapuja
  • Siitakesieniä
  • Öljyä
  • 3 dl Vettä
  • Sipulia
  • Valkosipulia
  • Chiliä
  • 2 kpl Sitruunaruohoa
  • 10 g Inkivääriä
  • 1 kpl Porkkanaa
  • 2 tl Kalakastiketta
  • 1 tlk Kookoskermaa
  • 1 kpl Lime
  • 3 rkl Ruokosokeria
  • Suolaa
  • Korianteria
  • Kukkia koristeluun

Valmistusohje

Valmista tehosekoittimessa currytahna chilistä, valkosipulista, sitruunaruohosta ja inkivääristä. Pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota pannulla. 

Lisää currytahna ja pyörittele hetki kattilassa. Lisää vesi ja anna hautua niin, että porkkanat ovat täysin pehmeitä.  Fileoi lohi. 

Paista lohi ja siitakkeet eri pannuilla ja mausta suolalla. Paista katkarapuja hetki kuumalla pannulla, niin että saa hieman makua ja väriä. Älä paista sitkeäksi. 

Lisää liemeen kookoskerma. Kaada keittoliemi tehosekoittimeen ja aja tasaisen sileäksi. Mausta keittoliemi limemehulla, kalakastikkeella, suolalla ja ruokosokerilla. 

Laita syvälle lautaselle lohi, katkaravut sekä siitakesienet ja laita päälle korianterisilppua. Koristele kukin ja kaada liemi lautaselle. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef