MasterChef: Herkkutattirisotto – Saijan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps10_annos_risotto_SAIJA_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.

Ainekset

  • 1,5 dl Risottoriisiä
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1 dl Valkoviiniä
  • 2 rkl Voita
  • 0,5 l Kanalientä
  • 2 dl Kuivattuja herkkutatteja
  • 1 Valkosipulin kynsi
  • 3 dl Vettä
  • 0,5 tl Suolaa
  • Puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste
  • 1 dl Parmesania

Valmistusohje

Laita kanaliemi kattilaan kuumenemaan. Laita tatit likoamaan veteen. 

Pilko sipulit ja valkosipuli pieneksi. Kuullota öljyssä 2 minuuttia ja lisää riisit. Kuullota läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoittele kunnes viini on imeytynyt. Lisää myös sienet pannulle ja kaada liotusvesi kanaliemen sekaan. 

Sekoita kunnolla lastalla riisiä jatkuvasti ja ala lisäämään kauhallinen kerrallaan kanalientä. Anna riisin imeä edellinen liemi ja lisää taas seuraava kauhallinen. Noin 12 minuutin kuluttua risotto on valmista viimeisteltäväksi. 

Lisää risoton sekaan voi ja sekoita kunnolla. Lisää myös raastettu parmesan, sitruunankuori ja sitruunan mehu. Tarkista suola. 


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.