MasterChef: Kuhaa ja sipulia – Niklaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 1 kpl Kuha
- 1 kpl Purjo
- 1 kpl Tillipuntti
- 1 plo Rapsiöljy
- 4 kpl Salottisipulia
- 50 g Katkarapuja
- 2 dl Pankojauhoja
- 3 rkl Valkoviinietikkaa
- 4 kpl Salvianlehteä
- 4 kpl Persiljanlehteä
- 200 g Voita
- 2 dl Ruskistettua voita
Valmistusohje
Fileoi kuha ruodottomaksi fileeksi. Säästä kaikki ylimääräinen liha kroketteihin.
KUHAKROKETTI: Jauha ylimääräinen kala tehosekoittimessa katkarapujen kanssa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta kroketteja. Paista reilussa öljyssä pannulla.
KUHACONFIT: Laita kuhafileet, ruskistettu voi ja yrtit vakuumiin. Kypsennä kuhafileet sousvidessä 45 asteessa.
Revi purjosta lehtiä. Pese ja kuivaa. Laita uuniin 300 asteeseen niin kauaksi aikaa, että purjo mustuu ja kuivuu. Jauha purjo morttelissa tuhkaksi.
Laita tillipuntti ja 2 dl öljyä tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Laske öljy siivilän lävitse. Hiillosta kuumalla pannulla halkaistuja salottisipuleita. Marinoi hiillostetut salottisipulit valkoviinietikassa ja suolassa.
Kuullota salottisipulia pannulla. Lisää 1 dl valkoviiniä, keitä viini kasaan. Lisää 100g voita ja 1 dl kermaa. Soseuta sauvasekoittimella kastike tasaiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa