MasterChef: Kerrostettu kuhaceviche – Joelin resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.
Kuhaceviche
- 1 kuhafilee
- 2 limen mehua
- 2 rkl ruokosokeria
- 1 kpl chili
- Suolaa
Hyydytetty kukkakaalipyree
- 1 kpl kukkakaali
- 5 dl kermaa
- 3 dl maitoa
- 100 g voita
- Suolaa (1%)
- Agar agaria (1%)
Hyydytetty hernepyree
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulin kynttä
- Valkoviiniä
- 4 dl kermaa
- 200 g pakasteherneitä
- 50 g voita
- Agar agaria (1%)
- Suolaa (1%)
Passionfluid
- 5 kpl passionhedelmää
- 3 dl vettä
- 3 rkl sokeria
- Agar agaria (1%)
Lime-emulsio
- 1 kpl kananmuna
- 4 dl rypsiöljyä
- 1 limen mehu
- 1 limen kuori
- Suolaa
Pikkelöity retikka
- 100 g retikka
- 1-2-3 Liemi (1osa etikka, 2osa Sokeri, 3osa Vesi)
Perunasipsi
- 1 kpl peruna
- Syväpaistoöljyä
- Suolaa
Lehtikaalisipsi
- 1 kpl lehti lehtikaalista
- Syväpaistoöljyä
- Suolaa
Valmistusohje
Pilko kukkakaali pieneksi ja hauduta kypsäksi kerman ja maidon kanssa. Aja sileäksi tehosekoittimessa voin kanssa ja lisää suola sekä agar agar. Kiehauta ja laita hyytymään. Kun pyree on hyytynyt, stanssaa kiekkoja ja nosta lautaselle.
Pilko sipuli ja valkosipuli hernepyreetä varten ja kuullota niitä voissa. Kiehauta sekaan valkoviini ja lisää kerma. Keitä sipulit pehmeiksi ja lisää herneet, jonka jälkeen nopea lämmitys ja ajo sileäksi tehosekoittimessa voin kanssa. Mausta suolalla ja lisää agar agar. Kiehauta ja laita hyytymään. Kun pyree on hyytynyt stanssaa kiekkoja ja nosta lautaselle.
Valmista passionfluid irrottamalla passionin hedelmäliha kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta noin 5 min. Siivilöi ja lisää agar agar sekä sokeri. Kiehauta ja laita hyytymään levyksi. Jäähdytä ja stanssaa lautaselle.
Leikkaa kuha kuutioksi ja sekoita liemen ainekset ja marinoi kalaa liemessä maksimissaan 15 min.
Valmista lime emulsio rikkomalla kananmuna kannun pohjalle ja aja sauvasekoittimella lisäten öljyä koko ajan ohuena nauhana. Kun majoneesi on valmis, lisää limen kuori, suola ja mehu.
Leikkaa retikka ohuiksi siivuiksi, stanssaa ympyrästanssilla ja laita 1-2-3 liemeen pikkelöitymään.
Valmista sipsit leikkaamalla peruna ohuiksi siivuiksi mandoliinilla ja friteeraa ne 180 asteisessa öljyssä.
Friteeraa lehtikaali 180 asteisessa öljyssä. Mausta suolalla. Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsapiirakka
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti