MasterChef: Poroa ja Ragout – Aleksin resepti
MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.
Ainekset
- 400 g poron ulkofile
- 200 g poron sydän
Porkkanapyree
- 500 g porkkanoita
- 100 g kermaa
- 50 g voita
Ragout
- 500 g kanalientä
- 500 g riistalientä
- 100 g punaviiniä
- 100 g valkoviiniä
- 50 g punaviinietikkaa
- 1 kpl sipulia
- 1 kpl valkosipulin kynsi
- 50 g kuivattu sieni
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl laakerinlehti
- Suolaa
- Sokeria
- Maizenaa
Semisuolattu hilla
- 200 g hillaa
- 3 g suolaa
- 3 g sokeria
Paahdettu porkkana
- 2 kpl porkkanaa
- Öljyä
- Suolaa
Säilötty matsutake
- 100 g matsutakea
- 100g 1-2-3 Liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
Valmistusohje
Laita vesi kiehumaan porkkanapyreen porkkanoita varten. Laita kattilaan redusoitumaan kanalientä ja riistalientä. Lisää liemeen kuivattuja sieniä, paahdettua sipulia, porkkanaa ja tähtianista sekä variksenmarjaa. Laita toiseen kattilaan redusoitumaan valkoviini, punaviini sekä punaviinietikka.
Kuori ja paloittele porkkana. Lisää kiehuvaan veteen.
Puhdista poron sydän. Kypsennä se riistaliemessä miedolla lämmöllä 60 asteeseen.
Esivalmistele ragout-kastikkeen ”sattumat” pikkelöi variksenmarjat, leikkaa ruohosipuli ja säilötty matsutake.
Mausta poron ulkofileet suolalla ja pippurilla. Jätä huoneenlämpöön odottamaan paistamista.
Mausta tuoreet hillat suolalla ja sokerilla. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa halki ja paahda uunissa kypsäksi.
Lisää liemipohjaan redusoitu viini ja mausta suolalla, sokerilla ja etikalla. Suurusta maissitärkkelyksellä hieman.
Aja keitetyt porkkanat sileäksi tehosekoittimessa kerman ja voin kanssa ja mausta suolalla. Tarkista pyreen maku ja rakenne.
Paista poron fileet kuumassa pannussa. Viimeistele uunissa niin, että fileen sisälämpö on 48 astetta. Anna vetäytyä ainakin 10 minuuttia.
Leikkaa poron sydän samankokoiseksi kuutioksi kuin muut ragoutin komponentit.
Kokoa annos. Lisää valmiiseen kastikkeeseen sattumat, tarkasta vielä maku. Leikkaa poro annospaloihin ja laita annokseen.
Kasaa porkkanan päälle lakat ja koristele yrteillä. Laita viereen porkkanapyrettä. Viimeistele ragoutilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku