MasterChef: Merilevällä maustettua maa-artisokkaa, haudutettua turskaa, lehtikaalia ja kinkkua – Aleksin resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.
Ainekset
- 200 g turskan seläke
- 100 g lehtikaalia
- 1 pkt parmankinkkua
- 500 g valkoviiiniä
- 100 g pernodia
- 250 g valkoviinietikkaa
- 1 kplsShalottisipuli
- 1 pnt tilliä
- 1 kpl fenkoli
- 200 g maa-artisokkaa
- 50 g kombua
- 50 g voita
- 100 g kermaa
- 1 kpl kyssäkaali
- Pikkeliliemi (1-2-3)
- 1 kpl osterivinokas
- 230 g voita
- 75 g kermaa
- 75 g valkoviinireduktiota
Valmistusohje
Putsaa turskan seläkkeestä mahdolliset kalvot ja ruodot pois. Laita sirkulaattori lämpiämään 40-asteiseksi. Suolaa turska 1,5% suolalla. Vakumoi oliiviöljyn ja yrttien kanssa. Laske vakuumipussi sous vide-veteen ja kypsennä turskia n.45 minuuttia.
Kuori maa-artisokat. Leikkaa kuoritut maa-artisokat ja laita kiehuvaan veteen. Lisää keitinveteen merilevä.
Leikkaa shalottisipuli ja fenkoli pienemmäksi. Lisää ne laakeaan kattilaan ja kuullota hetki. Lisää valkoviini, pernod ja valkoviinietikka. Keitä kasaan niin, että nesteestä on kadonnut kaksi kolmasosaa. Lisää yrtit.
Siivilöi maa-artisokat tehosekoittimeen. Lisää kerma ja voi. Sekoita tasaiseksi. Punnitse valmis pyree ja lisää 0,8% agaria. Kiehauta ja hyydytä lautaselle.
Rullaa turska. Asettele ryöpätyt lehtikaalit tuorekelmulle levyn muotoon. Kääri turskan seläke parmankinkkuun ja aseta lehtikaalilevyn keskelle. Rullaa tiukasti.
Tee beurre blanc. Mittaa kattilaan 75 g valkoviinireduktiota ja 75 g kermaa. Kiehauta. Lisää 230 g voita, lämmitä hetki ja emulgoi sauvasekoittimella.
Paista osterivinokkaat. Leikkaa sienet sopivan kokoiseksi ja paista öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kypsennä turska loppuun. Laita turskarulla voin ja veden kanssa uunivuokaan ja paista 160-asteessa noin 5 minuuttia. Laita hyydytetty maa-artisokkakerma uuniin lautasen kera. Kuumenna. Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"