MasterChef Suomi: Kuhaa voi-valkoviinikastikkeessa, perunapyrettä ja kyssäkaalia, Antti
MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.
Perunapyre
- 500 g jauhoinen peruna
- 1,5 dl punaista maitoa
- 200 g voita
- suolaa
Kyssäkaali
- 1 k kyssäkaali
- 2 dl 1-2-3 lientä (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä)
Kuhafilee ja ruskistettu voi
- 1 kuha
- 200 g voita
Voi-valkoviinikastike
- 4 dl kalaliemi
- 0,5 dl valkoviini
- 1 dl kuohukerma
- 100 g voita
Koristeluun
- kukkia
- ruohosipulia
- muikun mätiä
Valmistusohje
VALMISTUS: Kuori ja keitä perunat suolavedessä. Lämmitä maito ja viipaloi voi. Soseuta perunat ja lisää joukkoon maito ja viipaloitu voi. Maista ja mausta. Tee 1-2-3 -liemi ja laita liedelle. Leikkaa mandoliinilla ohuita siivuja kyssäkaalista ja laita liemeen maustumaan.
Fileoi kuha ja renssaa siivuiksi. Sokerisuolaa fileet ja laita sivuun.
Laita kattilaan valkoviini ja redusoi niin, että 20 % jäljellä. Lisää kalaliemi ja redusoi niin, että 20 % jälleen jäljellä. Lisää kerma ja voi ripotellen. Sekoita sauvasekoittimella koko ajan. Maista ja mausta.
Paista kuhat ruskeassa voissa.
Kokoa annos. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla, kukilla ja muikun mädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku