MasterChef Suomi: Kuhaa voi-valkoviinikastikkeessa, perunapyrettä ja kyssäkaalia, Antti

antti

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Perunapyre

  • 500 g jauhoinen peruna
  • 1,5 dl punaista maitoa
  • 200 g voita
  • suolaa

Kyssäkaali

  • 1 k kyssäkaali
  • 2 dl 1-2-3 lientä (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä)

Kuhafilee ja ruskistettu voi

  • 1 kuha
  • 200 g voita

Voi-valkoviinikastike

  • 4 dl kalaliemi
  • 0,5 dl valkoviini
  • 1 dl kuohukerma
  • 100 g voita

Koristeluun

  • kukkia
  • ruohosipulia
  • muikun mätiä

Valmistusohje

VALMISTUS: Kuori ja keitä perunat suolavedessä. Lämmitä maito ja viipaloi voi. Soseuta perunat ja lisää joukkoon maito ja viipaloitu voi. Maista ja mausta. Tee 1-2-3 -liemi ja laita liedelle. Leikkaa mandoliinilla ohuita siivuja kyssäkaalista ja laita liemeen maustumaan.

Fileoi kuha ja renssaa siivuiksi. Sokerisuolaa fileet ja laita sivuun.

Laita kattilaan valkoviini ja redusoi niin, että 20 % jäljellä. Lisää kalaliemi ja redusoi niin, että 20 % jälleen jäljellä. Lisää kerma ja voi ripotellen. Sekoita sauvasekoittimella koko ajan. Maista ja mausta.

Paista kuhat ruskeassa voissa.

Kokoa annos. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla, kukilla ja muikun mädillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.