MasterChef: Haudutettua kyssäkaalia, perunaa, muikunmätiä, merilevää ja sipuleita – Aleksin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps8_annos_ALEKSI_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.

Haudutettu kyssäkaali

  • 1 pieni kyssäkaali
  • Meiramia
  • Suolaa
  • Oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipuli
  • Merilevä-perunavaahto
  • 6 kpl perunaa, jauhoinen
  • 2 dl maitoa
  • 25 g Kelp-levää
  • 50 g voita
  • Suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Ryöpätty peruna

  • 4 kpl perunaa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 2 rkl sitruunamehua

Friteerattu peruna

  • 3 kpl perunaa
  • Suolaa

Marinoitu kurkku

  • 1-2-3 Liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
  • Puolikas kurkku

Grillattu purjo

  • Suolaa
  • Puolikas purjon valkea osa
  • Oliiviöljyä

Säilötty purjo

  • 1-2-3 Liemi
  • Puolikas purjon valkea osa
  • Yuzumehu

Säilötty salaattisipuli

  • 1 pieni salaattisipuli
  • 1-2-3 Liemi

Beurre blanc

  • 65 g shampanjareduktio
  • 65 g kermaa
  • 225 g voita
  • Suolaa
  • 1 dl sitruunamehua
  • 50 g muikunmätiä

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan. Laita siivilään kuituliina ja kaavi muikunmädit valumaan. Laita sirkulaattori kuumenemaan 85-asteeseen. Laita shampanjaa redusoitumaan paistinpannuun veden ja etikan kanssa.

Kuori kyssäkaali ja leikkaa kaksi noin 1,5cm paksuista kiekkoa. Vakuumoi oliiviöljyn ja suolan kanssa. Laita sirkulaattoriin kypsymään. Kyssäkaali kypsyy noin 50 minuuttia. 

Kuori perunavaahtoon perunat. Laita perunat kypsymään. Leikkaa marinoitu sipuli ja purjo ohuiksi kiekoiksi ja irrota kerrokset valmiiksi muoviastiaan. Tee tässä välissä pikkeliliemi. 

Leikkaa kurkku kuutioksi. Laita muoviastiaan. Kaada lämmin pikkeliliemi sipuleiden päälle ja lisää purjokiekkojen joukkoon yuzumehua. Laita kurkut pikkelöitymään jäähtyneeseen liemeen. 

Sivele purjopamppua oliiviöljyllä ja laita grilliin. Grillaa mustaksi joka puolelta ja kypsennä. Kuori palaneet kerrokset pois ja leikkaa sopivaksi annospalaksi.

Leikkaa friteerattua ja ryöpättyjä perunoita varten perunat viipaleiksi mandoliinin avulla. Ryöppää osa vedessä noin 15 sekuntia ja jätä loput sipsejä varten.

Kuumenna maito ja voi ja mausta kelp-levällä. Laita perunat tehosekoittimeen ja lisää maito-voi seosta, kunnes perunavelli on sopivan paksua. Mausta suolalla ja sitruunalla. Laita sifoniin ja ammu sisään kaksi patruunaa

Mittaa beurre blanc kastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna. Emulgoi sauvasekoitinta käyttämällä. 

Kokoa annos. Laita annoksen pohjalle sipulit, kurkku ja perunavaahto. Laita seuraavaksi kyssäkaalikiekko, jonka päälle aimo annos muikunmätiä. 

Tee ryöpätystä perunasta salaatti kyssäkaalin ja mädin päälle. Viimeistele perunasipseillä.

Koristele ja aateloi kastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!