MasterChef: Kyssäkaalta ja hibiscusta – Joelin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps6_annos_JOEL_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.

Grillattu, hibiscusmarinoitu kyssäkaali

  • 1 kpl kyssäkaali
  • 200 g voita
  • 2 dl kasvislientä
  • 1dl hibiscus 1-2-3 liemi (1 osa etikka, 2 osa sokeri, 3 osa vesi)
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 30 g hunajaa
  • Suolaa

Kyssäkaalipyree

  • 3 kpl kyssäkaalia
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 4 dl kermaa
  • 50 g voita
  • Suolaa

Hibiscuspikkelöity kyssäkaali

  • 1 kpl kyssäkaali
  • 30 g etikkaa
  • 60 g sokeria
  •  90 g Vesi
  •  3 g Kuivattu hibiscus
  •  Hibiscus beurreblanc
  •  1kpl Shalottisipuli
  •  3 Rakuunan oksaa
  •  4 g Kuivattu hibiscus
  •  1 dl Valkoviini
  •  0,5 dl Vesi
  •  0,5 dl Kerma
  •  150 g Voi
  •  Rapea sipuli
  •  1kpl Shalotti
  •  30 g Perunajauho
  •  Rypsiöljy
  •  Suola
  •  Rakuunaöljy
  •  1pnt Rakuuna
  •  2dl Öljy

Valmistusohje

Leikkaa kyssäkaali 1 cm kiekoiksi ja stanssaa siitä n. 10 cm halkaisijalta olevia ympyröitä. Tee pannuun voi kasvisliemi seos ja hauduta kyssäkaalta n. 10 minuuttia. Kun kyssäkaali on napakan kypsää ota siihen väri hiiligrillissä. Valmista marinadi sekoittamalla hibiscusliemi, hunaja, öljy ja suola. Poraa sauvasekoittimella. Laita grillattu kyssäkaali marinadiin maustumaan.

Leikkaa kyssäkaalipyreeseen tuleva kyssäkaali sekä valkosipuli ja laita ne kypsymään kattilaan kerman kanssa. Kun ovat kypsiä, siivilöi kerma pois ja aja voin kanssa sileäksi tehosekoittimessa. Mausta.

Keitä 1-2-3 liemi ja lisää joukkoon kuivattu hibiscus. Leikkaa kyssäkaalista palloraudalla palloja ja laita ne liemeen.

Viipaloi hibiscus beurre blanciin tuleva shalotti ja laita ne kattilaan rakuunanoksien ja hibiscucsen kanssa. Kiehauta nopeasti valkoviinillä ja lisää vesi. Redusoi kunnes jäljellä on 3 rkl. Siivilöi ja lisää kerma, kiehauta vielä hetki. Ota pois levyltä ja emulgoi joukkoon kuutiotu voi.

Leikkaa shalotti ohueksi mandoliinilla ja pyöritä perunajauhossa. Friteeraa 170C öljyssä. Mausta suolalla. Laita tehosekoittimeen rakuunapuntti ja öljy. Aja n. 4 min ja siivilöi harson läpi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!