MasterChef: Savustettu kampasimpukka "keep it simple" – Janin resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.
Ainekset
- 2 kpl kampasimpukkaa
- Maldon sormisuolaa
- 1 pnt tuoretta rakuunaa
- 1 dl rapsiöljyä
- 2 kpl vanaanishalottisipulia
- Puolikas valkosipulin kynsi
- 1 kpl laakerinlehti
- Limen kuorta (maun mukaan)
- 4 kpl mustapippuria
- 2,5 dl kuiva kuohuviiniä
- 1,5 dl vettä
- 4 rkl voita
- 2 tl kaviaaria tai tuoretta mätiä
Valmistusohje
Keitä reduktioliemi beurre blanc kastikkeelle sipuleista, valkosipulista, kuivasta viinistä ja vedestä. Mausta liemi laakerinlehdellä, mustapippurilla ja limenkuorella. Keitä kokoon kunnes nesteestä on haihtunut n.60%. Siivilöi reduktio pieneen kasariin ja vatkaa voita pienissä erissä kuuman reduktion sekaan kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Älä keitä, jotta kastike ei leikkaa. Mausta suolalla.
Puhdista kampasimpukat ja mausta maldon suolalla. Anna suolan imeytyä jääkaapissa n.30min. Savusta kampasimpukat n.150 asteisessa savustuspöntössä 12-15min kampasimpukan koosta riippuen.
Valmista rakuunaöljy tehosekoittimessa lisäämällä 1dl rapsiöljyä ja puntti ranskalaista rakuunaa. Aja täydellä teholla n.5min jotta öljy lämpiää ja rakuunan maku sekä väri irtoavat öljyyn. Siivilöi pienet sattumat joko erittäin tiheän siivilän tai harson läpi kulhoon. Mausta pienellä ripauksella suolaa, ja kaada suppilon läpi pieneen pulloon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka