MasterChef: Kampasimpukkaa ja maa-artisokkaa – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.
Ainekset
- Muutama kampasimpukka
- voita paistamiseen
- 1 dl rapsiöljyä
- ½ dl sokeria
- suolaa maun mukaan
- 1,2 dl valkoviinietikkaa
- 2 passionhedelmää
- 0,5 dl limemehua
- ruokosokeria
- pieni kourallinen herneitä
- yrttejä kortisteluun oman maun mukaan
Valmistusohje
Valmista vinegretti sekoittamalla öljyä, limemehua, pari rkl etikkaa, pari passionhedelmää, sokeria ja hippusellinen suolaa.
Paahda maa-artisokat kuorineen öljyssä ja suolassa marinoituna uunissa 230-asteessa, kunnes ne on pehmeitä. Leikkaa viipaileiksi lautaselle.
Valmista pikkeliliemi herneille etikasta, vedestä, sokerista ja limemehusta. Anna herneiden maustua liemessä.
Kuivaa kampasimpukat ja paista voissa kuumalla pannulla, kunnes molemmilla puolilla on kaunis karamellisoitunut väri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku