MasterChef: Kampasimpukkaa ja maa-artisokkaa – Jennyn resepti

mc_eps11_kierros1_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

Ainekset

  • Muutama kampasimpukka
  • voita paistamiseen
  • 1 dl rapsiöljyä
  • ½ dl sokeria
  • suolaa maun mukaan
  • 1,2 dl valkoviinietikkaa
  • 2 passionhedelmää
  • 0,5 dl limemehua
  • ruokosokeria
  • pieni kourallinen herneitä
  • yrttejä kortisteluun oman maun mukaan

Valmistusohje

Valmista vinegretti sekoittamalla öljyä, limemehua, pari rkl etikkaa, pari passionhedelmää, sokeria ja hippusellinen suolaa.

Paahda maa-artisokat kuorineen öljyssä ja suolassa marinoituna uunissa 230-asteessa, kunnes ne on pehmeitä. Leikkaa viipaileiksi lautaselle.

Valmista pikkeliliemi herneille etikasta, vedestä, sokerista ja limemehusta. Anna herneiden maustua liemessä.

Kuivaa kampasimpukat ja paista voissa kuumalla pannulla, kunnes molemmilla puolilla on kaunis karamellisoitunut väri.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.