MasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 400 g Jauhettu nahaton haukifilee
- 2 dl Kuohukermaa
- 1 dl Tuoretta tilliä
- 1 rkl Sitruunankuorta
- Suolaa
- Valkopippuria
- 80 g Tuoretta vihreää papua
- Oliiviöljyä
- Sitruunaa
- Suolaa
- 1 dl Kuivaa valkoviiniä
- 1 rkl Valkoviinietikkaa
- 5 kpl Kourallinen kumkvatteja
- 150 g voita
- Suolaa
- Valkoviinietikkaa
- Sokeria
- Vettä
- 1 kpl Fenkoli
- Kruunutilliä
Valmistusohje
Valmista 1-2-3 (1 osa etikka, 2 osaa sokeri, 3 osaa vesi) pikkeliliemi ja lisää siihen mandoliinilla leikattu fenkoli sekä kruunutilliä. Laita jääkaappiin viilenemään.
Valmista haukipihvien massa jauhamalla nahaton ja Y-ruodoton filee kahteen kertaan lihamyllyllä. Sekoita kulhossa jauhettu hauki muiden raaka-aineiden kanssa. Anna levähtää hetki jääkaapissa ja paista pannulla runsaassa voissa. Valele ruskistunutta voita paiston aikana pihvien päälle.
Leikkaa pavuista kovat päät pois ja ryöppää n. 2 min kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Ennen tarjoilua paista kuumalla pannulla n. 10-15 sekuntia jotta pavut lämpenevät. Pyörittele oliiviöljyssä sekä sitruunanmehussa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pilko kastiketta varten 1 salottisipuli sekä kourallinen kumkvatteja. Redusoi viini ja etikka sipulin sekä kumkvattien kanssa kunnes jäljellä on enää pari ruokalusikallista. Lisää kermaa ja kiehauta nopeasti. Anna kastikkeen jäähtyä n. 40 C ja ala lisäämään voita vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen. Kunnes kaikki voi on lisätty, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai happoa sitruunasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa