Valmista 1-2-3 (1 osa etikka, 2 osaa sokeri, 3 osaa vesi) pikkeliliemi ja lisää siihen mandoliinilla leikattu fenkoli sekä kruunutilliä. Laita jääkaappiin viilenemään.
Valmista haukipihvien massa jauhamalla nahaton ja Y-ruodoton filee kahteen kertaan lihamyllyllä. Sekoita kulhossa jauhettu hauki muiden raaka-aineiden kanssa. Anna levähtää hetki jääkaapissa ja paista pannulla runsaassa voissa. Valele ruskistunutta voita paiston aikana pihvien päälle.
Leikkaa pavuista kovat päät pois ja ryöppää n. 2 min kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Ennen tarjoilua paista kuumalla pannulla n. 10-15 sekuntia jotta pavut lämpenevät. Pyörittele oliiviöljyssä sekä sitruunanmehussa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pilko kastiketta varten 1 salottisipuli sekä kourallinen kumkvatteja. Redusoi viini ja etikka sipulin sekä kumkvattien kanssa kunnes jäljellä on enää pari ruokalusikallista. Lisää kermaa ja kiehauta nopeasti. Anna kastikkeen jäähtyä n. 40 C ja ala lisäämään voita vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen. Kunnes kaikki voi on lisätty, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai happoa sitruunasta.