Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Santun resepti

mc_eps17_annos_santtu_kuvaaja_juuli_aschan_1
Julkaistu 31.05.2022 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 17. jaksossa tuli tehtävässä hyödyntää huippukokki Toni Toivasen opit.

Ainekset

  • 4 kampasimpukkaa per annos
  • 1 dl koji-liemi
  • 400 g voita
  • kourallinen merikorallia
  • 3 tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • nippu timjamia
  • tujaus tabascoa
  • 1 tl merisiilin mätiä
  • suolaa, pippuria ja extra virgin oliiviöljyä maustamiseen

Valmistusohje

CONSOMME: Poista tomaateista kannata ja lohko ne. Laita tehosekoittimeen yhdessä timjamin, valkosipulin, tabascon, suolan ja pippurin kanssa. Kaada sekaan myös pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Sekoita aivan tasaiseksi n. 3 minuuttia. Kaada carita-liinalla vuoratun siivilän läpi kulhoon. Consommen pitäisi olla lähestulkoon väritöntä. Sekoita joukkoon pari ruokalusikallista koji-lientä ja tarkista maku.

Kuutioi yksi kampasimpukoista mahdollisimman pieneksi. Laita kulhoon ja savusta savustinpyssyllä kelmun alla. Jätä savustumaan vähintään vartiksi. Annoksesta tulee hyvä myös ilman savustusta.

Kiehauta loput koji-liemet ja lisää voita koko ajan sekoittaen isohko pala kerrallaan. Toisen palan kohdalla kastike alkaa saostua. Lopussa sekoitusta voi jatkaa sauvasekoittimella, jolloin kastike saa ilmavuutta. Lisää lopuksi joukkoon kourallinen merikorallia ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Paista kampasimpukoita max. 1 minuutti per puoli erittäin kuumalla pannulla tilkassa öljyä niin, että ne saavat kauniin värin. Mausta kampasimpukkamäti sitruunamehulla ja kevyellä suolalla.

Laita merisiilin mäti pienen kulhon pohjalle ja kaada päälle consomme.

Asettele lautaselle paistetut kampasimpukat ja niiden päälle mäti. Lusikoi kastike kampasimpukoiden ympärille. Koristele timjamilla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef