MasterChef: Sipulipiirakka – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarja 19. jaksossa semifinaali-kolmikko pääsee valmistamaan juhlat tuomaristolle. Katso Ollin sipulipiirakan resepti
Pohja
- 40g parmesan raastettuna
- 125g voi
- 3dl vehnäjauho (gluteeniton jauhoseos)
- 3rkl kylmää vettä
Täyte
- Reilusti erilaisia sipuleita (makea-, hopea-, salotti- punasipuli)
- 75g voita
- 1dl tummaa sokeria
- 1-1,5dl valkoviinietikkaa
- 0,5dl balsamicoa
- Suolaa
- Mustapippuria
- 10 oksaa timjamia
- 3 keltuaista
Valmistusohje
POHJA: Sekoita kylmä voi, parmesanraaste ja jauhot ensin sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää vettä kunnes taikinasta tulee työstettävä taikinapallo. Kaulitse taikina ja laita se voilla voideltuun vuokaan. Esipaista 200c n. 10min kunnes taikinaan tulee hieman väriä.
TÄYTE: Leikkaa sipuleista 1cm paksuisia kiekkoja niin paljon että isohko pannu täyttyy. Sulata voi ja sokeria pannulla ja paista sipulikiekkoihin väriä. Käännä sipulit ja lisää etikat, suolaa ja pippuria sekä timjamia. Hauduta sipuleita pannulla hiljalleen kunnes neste muuttuu siirappiseksi.
Laita paistetut sipulit piirakkapohjalle. Sekoita 3 keltuaista, sipuleiden paistosiirappi ja tuoretta timjamia kastikkeeksi ja kaada piirakan päälle.
Paista vielä 200c n.10min
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"