Mainos

Koko Suomi leipoo: Inkan Voi kana! -piiraset

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps4_5260 (1)
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Inkan elokuva: Koskemattomat

Piirakkapohja

  • 75g voita
  • 2,25dl vehnäjauhoja
  • 1/2tl suolaa
  • 0,5dl emmental juustoraastetta
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 200g kanan fileepihvejä
  • 25g voita
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • ½ punainen suippopaprika
  • 2tl inkivääriraastetta
  • 2 tl suolaa
  • 2tl pippuria
  • timjamia (tuore) 0,5dl
  • persiljaa (tuore) 0,5dl

Munamaito

  • 1dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

POHJA: Nypi kylmä voi, vehnäjauho ja suola kovaksi massaksi. Lisää juustoraaste ja vesi. Vaivaa tasaiseksi massaksi. Kauli ohueksi levyksi, josta otat muotilla sopivan kokoisia kiekkoja minimuffinssipeltiin. Paina taikina piirakkavuokien pohjalle ja reunoille. Laita päälle paistoherneitä tai kuulia painoksi ja esipaista uunissa noin 10min.

TÄYTE: Kuullota sipulit, inkivääri ja paprika. Paista ja mausta kana suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lisää paistokset yhteen ja anna hautua hetki. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Lisää paistettu täyte, persilja ja munamaito esipaistettujen piirasten päälle ja jatka paistamista noin 15-20 minuutin ajan, kunne piiraat ovat kypsiä ja kauniin ruskeita pinnasta.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.