MasterChef Suomi: Sahrami-sienipasta, Then resepti
MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa annos mysteeriboksin sisällöstä.
Pastataikina
- 300 g 00-jauhoja
- 3 kpl kananmunaa
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 tl oliiviöljyä
Sienikastike
- 50 g kuivattuja suppilovahveroita ja kiehautettua vettä.
- ¼ tl sahramia
- ½ tl rosmariinia
- 1 tl sipulijauhetta
- 50 g voita
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
VALMISTA PASTA: Laita pastataikinan ainekset yleiskoneeseen taikinakoukulla ja vaivaa aineksia 10min kunnes taikina muodostuu. Ota taikina pois koneesta ja vaivaa vielä 1-2min käsin. Muotoile palloksi ja peitä kelmulla ja anna taikinan levätä vähintään 15min. Kun taikina on levännyt. Käytä pastakonetta ja aja taikina haluttuun muotoon esim. Fettucini.
SIENIKASTIKE: Laita ja kuivatut sienet kannelliseen astiaan ja kaada sekaan kiehautettu vesi ja kansi päälle. Anna sienien liota ja hautua kannen alla 10min. Ota sienet pois, mutta säästä neste (sieniliemi). Lisää nesteeseen sahrami ja sipulijauhe.
Laita liotetut sienet paistinpannulle ja paista kevyesti kunnes pinta hieman ruskistuu. Mausta suolalla. Lisää voi sienien joukkoon ja paista 3min. Lisää 0.5 dl sienilientä ja keitä kasaan 3min. Lisää rosmariini. Lisää pasta kastikkeeseen ja sekoita. Tarjoile
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi