MasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.
Tajarin-pasta
- 100 g Durum-jauho
- 100 g 00-jauho
- 1 kananmuna
- 2 kananmunan keltuaista
- parmesaani
Mustekala
- mustekalan lonkero
- chili
- sitruuna
- voita
Simpukat kermaliemessä
- 10 kpl simpukat
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 kpl sipuli
- 3 rkl voita
- 2 dl valkoviini
- 4 dl kerma
- yrttejä
Valmistusohje
Mittaa jauhot ja kananmunat kulhoon, sekoita taikina palloksi, älä vaivaa liikaa, karkea kiinteä koostumus riittää. Kääri tiukkaan kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään. Kun taikina vetäytynyt n. 30 min. käytä pastakonetta mankelointiin, taita levyjä muutaman kerran päällekkain niin saa paremman sitkon taikinaan. Mankeloi taikina tasolle 6 Marcaton pastakoneessa. Kääri levy rullalle ja leikkaa veitsellä n. 2 mm nauhoja. keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä n. 1 min.
Valmista simpukoiden liemi, kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. lisää valkoviini ja anna kiehua. Lisää kerma ja valinnaisia yrttejä, anna keittyä 10 min. Lisää pestyt simpukat 10 min ennen tarjoilua, seuraa simpukoita ja ne ovat valmiitu kun kuoret auenneet.
Mustekalat: Esikeitä mustekalan lonkeroita suolatussa vedessä, kun saaneet väriä paista pannulla voissa, chilin ja sitruunamehun kanssa.
Pleittaus, sekoita pastaan raastettua parmesaania. kokoa pasta rullalle, lisää merenelävät ja lisää yrttejä sekä sitruunan kuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka