MasterChef: Mustikkainen lohi – Petran resepti

mc_eps10_annos_petra_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Ainekset

  • 100 g lohta
  • 1 dl mustikoita
  • ¼ kurkku
  • 1 sitruuna
  • 1/2 puntti tilliä
  • 1 porkkana
  • tomaatti
  • 100 g voita
  • 3 perunaa
  • 1 dl kermaa
  • sipulia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Leikkaa tomaatti lohkoiksi, porkkana puoliksi, kuutioi sipuli, leikkaa kurkku mandolinilla ohueksi.

Paahda tomaatteja oliiviöljyssä 220 asteessa kiertoilmassa kunnes paahtuneita.

Leikkaa lohi annospaloiksi ja hiero pintaan mustikkaa, suolaa, voita ja sitruunankuorta. Kääri kelmuun, laita kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia. Voit myös laittaa lohen sous vide laitteeseen 53 asteeseen noin 20 minuutiksi.

Keitä perunat.  Marinoi kurkut sokerissa, etikassa, tillissä, suolassa ja sitruunan kuoressa.

Tee kastike lisäämällä voita ja sipulit kattilaan. Kuullota. Lisää etikkaa ja sitruunan mehua ja vettä. Keitä hetki kasaan. Kiehauta ja lisää kuutio kerrallaan voita, kunnes kastike saostuu. Lisää suolaa ja maista ja mausta. Voit lisätä lopuksi vielä tilkan kermaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!